Arvonlisävero, osa 1

image

Tiesitkö, että arvonlisäveron (tai osan siitä) saa palautuksena, jos asuu Kanariansaarilla ja ostaa tuotteita esim. Suomesta? Manner-Espanjaan palautusta ei saa. Tämä johtuu siitä, että EU:n arvonlisäveroalue on eri asia kuin EU:n maantieteellinen alue tai tullialue.

Tämä sopii hyvin minulle, koska tarve uuteen iPadiin on ollut jo jonkin aikaa. Keväällä koneeni putosi sängystä kulma edellä ja näytön lasi meni rikki. Konetta voi kyllä käyttää, mutta säröt ovat matkustellessa lisääntyneet.

Niinpä menimme Giganttiin ja sieltä löytyikin sopiva iPad Air 2 (kyllä, olen konefriikki). Kassalla palvelivat ystävällisesti ja tiesivät miten toimia. Meille kerrottiin, että eniten tätä tax free-menettelyä käyttävät venäläiset, joten tarvittavat asiakirjat tulostuivat myös venäjäksi.

Maksoin koneen ja avaamaton pakkaus sinetöitiin kassalla. Pakkauksen ja saatujen dokumenttien kanssa pitäisi sitten löytää Helsinki-Vantaalla joko avoinna oleva Global Blue -tiski (epäilen sen olevan kiinni, koska lentoni lähtee jo klo 7) tai tulliviranomainen, joka antaa ostopapereihin leiman. Sitten dokumentti laitetaan kirjekuoreen, jonka myös sain mukaani ostohetkellä. Kirje luottokorttitietoineen menee Slovakiaan. (!?!)

Sieltä pitäisi sitten palautus tulla luottokorttitililleni. Saapa nähdä onnistuuko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *