Arvonlisävero, osa 1

Tila

image

Tiesitkö, että arvonlisäveron (tai osan siitä) saa palautuksena, jos asuu Kanariansaarilla ja ostaa tuotteita esim. Suomesta? Manner-Espanjaan palautusta ei saa. Tämä johtuu siitä, että EU:n arvonlisäveroalue on eri asia kuin EU:n maantieteellinen alue tai tullialue.

Tämä sopii hyvin minulle, koska tarve uuteen iPadiin on ollut jo jonkin aikaa. Keväällä koneeni putosi sängystä kulma edellä ja näytön lasi meni rikki. Konetta voi kyllä käyttää, mutta säröt ovat matkustellessa lisääntyneet.

Niinpä menimme Giganttiin ja sieltä löytyikin sopiva iPad Air 2 (kyllä, olen konefriikki). Kassalla palvelivat ystävällisesti ja tiesivät miten toimia. Meille kerrottiin, että eniten tätä tax free-menettelyä käyttävät venäläiset, joten tarvittavat asiakirjat tulostuivat myös venäjäksi.

Maksoin koneen ja avaamaton pakkaus sinetöitiin kassalla. Pakkauksen ja saatujen dokumenttien kanssa pitäisi sitten löytää Helsinki-Vantaalla joko avoinna oleva Global Blue -tiski (epäilen sen olevan kiinni, koska lentoni lähtee jo klo 7) tai tulliviranomainen, joka antaa ostopapereihin leiman. Sitten dokumentti laitetaan kirjekuoreen, jonka myös sain mukaani ostohetkellä. Kirje luottokorttitietoineen menee Slovakiaan. (!?!)

Sieltä pitäisi sitten palautus tulla luottokorttitililleni. Saapa nähdä onnistuuko!

Sirpaleita

Tila

ayer

Eilen, naistenpäivänä, kävimme ajelulla Teneriffan etelässä. Siellä näkyi Padre Teide, lunta on vielä huipulla ja alemmillakin rinteillä. Etelässä tuuli voimakkaasti, meri oli vaahtopäillä, mutta lämmintä oli. – Saharasta luvattua lämmintä ja calimaa ei ainakaan vielä ole tänne pohjoispuolelle tullut.

Toisessa kuvassa näkyy tämän päivän epäonni: iPad putosi sägystä ja lasi meni rikki. Harmi. Nyt täytyy päästä Santa Cruzin Banana Computer-kauppaan kysymään, mitä apua sieltä saisi.

Primavera

Tila

nubes

Kello käy kesäaikaa, taivaalla näkyy poutapilviä. Lämmintä! Veimme toisen Ipadin huoltoon Banana Computeriin (Las Ramblas 141, Santa Cruz), lupasivat koneen korjattuna huomenna. Siis mañana por la mañana, huomisaamuna.

 

Ma Fela

Tila

Harjoittelua iPadilla. Ma Fela -kahvilassa sai pyynnöstä WiFi-salasanan. Netti toimi siellä hyvin ja kuvankin koneeni otti. Tekstin kirjoitus on tabletilla hidasta, enkä saanut tilapäivitystä julkaistuksi k.o. kahvilassa, vaan kiirehdin kotiin tutulle läppärille.

Sähköpostin luku ja Skype-chatti sekä surffailu toimivat ongelmitta.

WiFi -paikkoja löytyy Playa Jardinin tuntumasta lisää. Manun baarin lähellä oli ainakin kaksi ravintolaa, josta ilmainen netti löytyy: kiinalainen Jardin Imperial ja La Tasca.

 

Ipad

Tila

Tässä se nyt on, ajansyöjä! Päivä hurahtaa näpyttelyssä ja välillä vähän yötäkin…

Ehkä tämä on vain uutuudenviehätystä ja elämä palautuu taas pian normaalille radalleen, toivottavasti.

iPad

Tila

No nyt se on sitten ostettu Santa Cruzin El Corte Inglesistä tämä ihmekone iPad. Oppisipa sitä vielä käyttämään…ei se vielä suostu oikein millekään, vaikka olen yrittänyt koko illan konfiguroida.