Aurinkoa

lap

Vaikka olemme saaneet sadekuuroja, välillä aurinko lämmittää kesäisesti. Yölämpötilatkin ovat jo 17 asteen tuntumassa, päivällä yli 20 astetta.

Gran Canarialla ja La Palmalla sateet ovat olleet erityisen voimakkaita. La Palmalla tulivuorenpurkauksen vapauttama laava on vielä niin lämmintä, että se höyryää. Ilmiötä kutsutaan termillä ”plumas blancas”, valkoiset höyhenet.

Surullinen sota jatkuu Ukrainassa, aseleponeuvottelijat eivät ole vieläkään saaneet aikaan yhteisymmärrystä tai sopimuksia. Pelottavia uhkailuja jopa ydinaseisiin käytöstä on kuultu. Ukrainasta on paennut jo 3,8 miljoonaa ihmistä EU:n alueelle.

Espanjan hallitus Sánchezin johdolla on esittänyt toimia talouden kohentamiseksi maassa nyt kriisin ja sodasta heijastuvien vaikutusten vähentämiseksi. Niinpä polttoaineiden hintoja alennetaan 20c/litra 30.6. saakka. Tämä alennus on tarkoitettu kaikille asukkaille. Lisäksi vuokrien nousua säädellään ja perheille, joilla on taloudellisia vaikeuksia, voidaan myöntää bono social, jolla saa alennusta mm. sähkön hinnasta. Myös pandemian aikana alkanutta ERTE-menettelyä jatketaan lomautetuille työntekijöille.

2 thoughts on “Aurinkoa

  1. Niinpä, aika hauska sana palapelille. Mutta suomalainen sana ei sisällä sitä aivotyötä, jota pelin kokoaminen vaatii. 🙂
    Riitta

  2. Aina oppii uutta; rompecabezas, voisin suomentaa muutenkin, kuin ”palapeli”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *