Keskiviikko

mar

Kuvissa on kävelykatua Puerto Viejoa ja näkymä kahvila Marboresta, siitä vaaleanpunaisesta. Nämä lienevät kaikille Puerton kävijöille tuttuja paikkoja ja lämpiminä aurinkoisina päivinä usein käytyjä.

Vieraampia alueita ovat ainakin minulle Azorit, jotka sijaitsevat Atlannin valtameressä Kanariansaarista pohjoiseen ja kuuluvat Portugalille. Saarilla järisee. Saõ Jorgen saarella on mitattu 19.3. jälkeen yli 400 järistystä jotka voivat ennakoida tulivuorenpurkausta. Edellinen purkaus saarella tapahtui v.1808. Saari on pinta-alaltaan 246 neliökilometriä ja siellä on noin 10 000 asukasta. Osa asukkaista on lähtenyt saarelta peläten La Palman kaltaista tulivuorenpurkausta.
La Palmalla geologit tarkkailevat edelleen Cumbre Viejaa ja sen nykytilaa. Vuori nukkuu, mutta ei ole kuollut – duerme pero no está muerto, sanovat tutkijat.

Ukrainan sotaa on käyty 35 päivää. Eilisissä neuvotteluissa on onneksi hieman edistetty, ja jopa osapuolien presidenttien tapaamisesta on puhuttu.

Omicron infektoi edelleen. Nykyohjeet ovat, että oireettomien testissä positiivisten tai lieväoireisten ei tarvi jäädä karanteeniin ja he voivat käydä töissä. Tautiin suhtaudutaan nyt kuten tavalliseen flunssaan. Maskien käytön lopettamista mietitään tulevalla viikolla.
Riskiryhmien on edelleen suojauduttava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *