Aviso

avi

Tänään meillä on voimassa oranssi varoitus kovasta tuulesta ja myös sadetta ennustetaan. Täytyy taas tyhjentää parvekkeelta ja terassilta kaikki helposti kaatuva tai tuulen mukaan lähtevä. Aina varoitukset eivät päde, mutta joskus myrsky tulee voimakkaana. Koskaan ei tiedä, mereltä tulevat pilvet ovat arvaamattomia. Kuva on otettu hetki sitten, n. klo 8. Taivaalla oli sininen tarkka rajan jonkin verran horisontin yläpuolella.

Rokotukset jatkuvat saarilla ilman taukoa juhlapyhinäkin. Korona uhkaa ja sairastuttaa edelleen. Tänään kerrottiin perusterveen nuoren naisen menehtyneen tautiin. Tartunta oli tullut perhetapaamisesta.

Pohjois-Espanjassa on ollut kylmää ja satanut tavallista enemmän lunta. Toinen pääuutinen mantereelta on, että terveysministeri Salvador Illa jättää pestinsä ja asettuu ehdokkaaksi Katalonian vaaleihin, jotka järjestetään helmikuussa.

Päivän refrán: ”Guerra avisada no mata soldados” tarkoittaa sitä, että varoitettu vastustaja on valpas ja valmistautunut paremmin tulevaan. Meidän sotamme on nyt taistelu virusta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *