Belen

bel

Kävimme Orotavan keskustan joulunajan ”peruskierroksella”: katsastimme pari seimeä, (yksi caganer löytyi). Kuten ennenkin hyvä miniatyyriseimi on ayuntamientoa vastapäätä sijaitsevan ferreterían, rautakaupan, sisätiloista löytyvä seimi. Loppiaiseen asti sen ehtii näkemään.
Sitten jatkoimme pikkukasvitieteelliseen, joka on kaupungintalon takana, sieltä Café Egonin terassin kautta Victorian puistoon.

******

Uutisissa kerrottiin asia, joka on minulle uutta:
Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura ja Lanzarote ovat merenalaisella telekommunikaatiokaapelilla yhteydessä toisiinsa. Teneriffalta menee lisäksi kaksi kaapelia Espanjan mantereelle ja Gran Canarialta on tulossa vielä yksi kaapeli mantereelle. Yhteyksiä kuvataan sanalla ultrarapida, ultranopea.
Yhteyksien nopeus onkin parantunut siitä kun tänne muutin. Esimerkiksi rahan siirto suomalaisen ja täällä sijaitsevan pankin kanssa on nopeutunut niin, että alkuvuosina siirrettävä raha ”leijaili” pari päivää meren yllä (niin kuvittelin viiveen!). Nykyään raha on samassa silmänräpäyksessä perillä, melkein nopeammin kuin ehtii koneen enteriä painaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *