Caganer

cag

Meillä on edelleen calimaa, mutta sen mukana mukavan lämmintä, maksimissaan n 25 astetta.
Polttoaineen alennuksen loppuminen vuodenvaihteessa aiheuttaa jonoja huoltoasemille. Mekin kävimme tankkaamassa auton, kun 20c alennuksen litralta vielä saa.

El caganer, tai tässä tapauksessa la caganera, kakkaaja, on kolmannessa kuvassa sijoitettuna nukkekotiini. Hahmo on jouluseimirakennelmien tärkeä henkilö ja lasten (miksei aikuistenkin) ilo on etsiä seimistä tämä figuuri. Joulunaika on nukkekotiharrastajalle aarteen etsimistä: miniatyyritavaraa on myynnissä monessa kaupassa, vaikka suuri osa tavaroista onkin enemmän seimiin sopivaa. Onneksi löysin hakemani caganerin. Emme ole vielä tehneet Orotavan seimikierrosta, mutta ennen loppiaista vielä ehtii, etenkin kun huomenna saapuu rakkaita Suomesta.

Aamun uutisissa kerrotaan, että saarille tulee paljon uudenvuoden viettäjiä sekä mantereelta että ulkomailta. Kentillä on tungosta. Espanjalaiset ottavat yleensä hotellin täysihoidolla.

Kanariansaarilla suunnitellaan nyt bonoguagua-korttia, jolla voisi matkustaa kaikilla saarilla. Ilmaisiin matkoihin oikeuttavaan korttiin ovat oikeutetut ne residentit, jotka matkustavat säännöllisesti, vähintään 15 matkaa kuukaudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *