Calima

cal

Suomessa on lumimyrsky, meillä calimaa. Ilmanlaaduksi ilmoitetaan erittäin epäterveellinen, hiekkapöly voi vaikeuttaa etenkin keuhkosairauden ongelmia. Ohutta hiekkaa on kaikilla pinnoilla ulkona, näkyvyys on rajoittunutta. Kuvissa näkyy heikosti Teide, meren ja horisontin raja on kokonaan kadonnut ja näkymä meiltä Puertoon on hämärä. Nyt on lisäksi viileää, lämpö ei tullut tällä kertaa caliman mukana. Hiekkapilven sanotaan kiertäneen tavallista pidempää reittiä ennen saapumistaan saarille.

Ulos ei tee mieli mennä tänään, hiekkapöly tuntuu hengityksestä. Nyt on kaksi syytä käyttää maskia!

Tammikuu oli ”mes de ómicron”, mutta nyt taudin insidenssikäyrä on laskusuunnassa. Autonomioissa aletaan purkaa rajoituksia, ensimmäisenä mantereella. Joillakin alueilla luovutaan koronapassista. Meillä rajoitukset pysyvät vielä.

2 thoughts on “Calima

  1. Hei Anne-Mari!
    Sattumaa oli, että Suomen lumimyrsky ja Kanariansaarten calima olivat nyt samaan aikaan! Kummassakin paikassa on ongelmansa, vaikkakin hieman erilaiset.
    Tänä vuonna en ole ehtinyt käydä mantelinkukkia ihailemassa. Yleensä paras kukinta on tammikuussa, joten tämänvuotinen voi olla jo osittain ohi. Paras paikka on Santiago del Teiden ympäristössä etelässä, sieltä olemme yleensä kukkivia puita löytäneet.
    T. Riitta

  2. Hiekkapöly tuntuu ja näkyy kyllä täällä Santa Cruzin lähelläkin. Hämmästelin, kun pyyhin parvekkeen pöytää kuinka punaista ”pölyä” liinaan jäi! Aurinko paistoi, mutta verhon takaa. Voisiko tätä verrata Suomen lumimyräkkään Riitta? Osaatko sanoa mantelipuiden kukkimisen tilannetta? Missä voisi nähdä?
    Ystävällisin terveisin, Anne-Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *