Carretera general

carr

Jos inhoaa moottoriteitä (niinkuin minä) ja haluaa hienoja näköaloja, kannattaa Puertosta La Lagunaan ajaa ”vanhaa” tietä, carretera generalia, sitä, joka on ollut päätie ennen moottoritien rakentamista. Orotavasta tie menee pikkukylien kautta ja aluksi Titsa 101:n reittiä Santa Ursulan ja La Victorian kautta. Matanzassa sitten tuleekin ensimmäinen tenkkapoo, koska tie nousee ylös (-> Ravelo) ja siellä on paljon yksisuuntaisia osuuksia ja risteyksiä. Eikä maan tavan mukaan niin kovinkaan paljon suuntaviittoja. Mutta yrityksen ja erehdyksen metodilla osaa.

Loppureitti kulkee Ravelon (Sauzalin yläkyliä), Agua Garcian ja Ortigalin kautta pohjoisen kentän tienoille. Tällä reitillä pysytään koko ajan moottoritien yläpuolella.

No, me olemme ajaneet reitin ehkä parikymmentä kertaa, ja viimeksi eksyimme vain kerran Matanzan kaduilla. Reitillä on, paitsi hienoja maisemia, myös huikaisevan jyrkkiä katuja. Tämä seikkailu kannattaa kokea.

Olemme ajelleet pitkin kyliä etsimässä rautakauppoja, joista olemme saaneet paikallisilta vihjeitä. Hinnat vaihtelevat, samoin valikoimat, ja Orotavan iso kuuluisa rautakauppa on kallis. Viimeksi kävimme Baldioksen kylän ferreteríassa, joka on pohjoisen lentokentän takana, Genetossa päin. Maantiede tulee tutuksi – sauna on rakenteilla jo, siitä rautakauppatarve.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *