Casa Lercaro

ler

Sunnuntaipäivän kävelyn teimme Orotavan kaupungin vanhassa osassa, jossa on vielä paljon historiallisia rakennuksia jäljellä espanjalaisten valloittajien saapumisen jälkeiseltä ajalta. Ikävä kyllä monet talot olisivat ainakin julkisivuremontin tarpeessa.

Kävimme Casa Lercaron terassikahvilassa. Tämä 1600-luvulla rakennettu massiivinen pihapiiri on kuulunut aikoinaan muutamalle rikkaalle perheelle (Ponte, Lugo, Crimaldi, Fonte, Rizo). Rakennettua tilaa on yli 800 neliömetriä ja pihapiireineen neliöitä on yli 3000. Nykyään talossa toimii kahvila ja ravintola, sekä siellä on tarjolla juhla- ja kokoustiloja.

Kanariansaarten koronatilanne on pikkuhiljaa paranemassa. Sairastumisia on ollut viime aikoina noin 50/100 000 asukasta ja tämä luku on huomattavasti pienempi kuin Manner-Espanjassa. Madridissa ja ympäristössä ovat tiukat liikkumisrajoitukset edelleen voimassa.

Atlantilla on lähestymässä subtrooppinen myrsky, borrasca subtropical. Vielä ei ole varmaa, miten se saarille vaikuttaa, mutta luultavasti ainakin sateita saadaan lähipäivinä.

Päivän refrán: ”Cuando el rio suena, agua lleva.” (Kun joki soi, se kuljettaa vettä.) Tämä sanonta tarkoittaa huhujen leviämistä ja suomeksi vastaava voisi olla: ”Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmaksi”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *