Cesta

Mer

Kolmastoista karanteenipäivä

Vihanneksia

Eilen, puoleltapäivin, parin tunnin odottelun jälkeen tilaamani vihannekset tuotiin portille.

Olin odotellut yläterassilla. Huomasin, että sieltäkin on näkymä Teidelle. Uutta löytää nyt, kun on aikaa.

Mercadillon pakettiauto tuli lähikadullemme ja kuten arvasin, ilman soittamista taloamme ei löytynyt. Auton kuljettaja toi vihanneslaatikon asiallisesti kertakäyttökäsineisiin ja kasvosuojukseen pukeutuneena ja maksu tapahtui kortilla ja lähimaksulla.

Vihannekset olivat tuoreita ja hyviä. Perunat, purjo ja calabazan palanen eivät näy reunan takaa, muu on näkyvissä. Nyt on kannatettu paikallisia viljelijöitä, mahdollista se on jatkossakin.

Koronauutiset ovat ahdistavia ja pelottaviakin. Välillä, uutisia kuunnellessa, uhkaa iskeä epätoivo: Onko tästä ulospääsyä? Miten maailman käy?

Cor

(Kuvakaappaus netistä planetacanario.com)

2 thoughts on “Cesta

  1. Kiitos että päivität meille Suomessa oleville Kanarian tilannetta. Toivon että edelleen pysyt asiallisen kirjoittamisen linjalla. Kaikenlaista kirjoittajaa spekuloi esim. FB:n sivuilla huhupuheita, joita kumminkaima oli kuullut. Toivottavasti ensi talvena olemme kaikki taas Puertossa.

  2. Juuri juttelin ystäväni kanssa tästä samasta aiheesta: mieleni alkaa hiljalleen ymmärtää, että tämä on totta eikä painajaista – tosiasiat kolahtelevat paikoilleen. Ihmiset eivät voi olla loputtomiin eristyksissä. Talouskaan ei kestä loputonta seisokkia. Suomessakin lapsiperheillä voi olla tiukkaa ruuan saannin turvaamisessa, kun lomautuksia ja irtisanomisia tulee. Ihmisillä on huoli asuntolainoistaan. – Maallikkona minun on vaikea ymmärtää miksi rokotteen kehittäminen tähän viheliäiseen kulkutautiin on niin vaikeaa. Pelastavaa lääkettäkin kovasti odottelen. Ja ihmettelen: miksi vasta-ainetestejä ei ole saatu jalkautettua käytäntöön tavallisille ihmisille.
    Intuitioni sanoo, että saan taudin (jos en ole jo sitä oireettomana sairastanut). Toivon tietysti, että mahdun tehohoitoon, jos siihen tulee tarvetta – toivottavasti kaikki tarvittaessa pääsevät (sitä näillä rajoituksilla tavoitellaan).
    Voimia ja iloa lämmöstä! Saatteko kävellä lähikauppaan – pääsee siinä samalla pienelle lenkille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *