Día de Canarias

canarias

Hyvää Kanarian päivää!
¡Feliz día de Canarias!

Eilisen maalaistorin (Mercadillo de Agricultor Valle de La Orotava) vihannekuljetuksen mukana tuli juhlapäivän kunniaksi meille, vakioasiakkaille, lahjoja. Pullo Santa Ursulan viiniä kanarialaisin nauhoin koristeltuna, kynät molemmille, tekstillä: minä ostan Orotavasta ja puusta valmistettu Orotava-rintanappi. Oli iloinen yllätys saada nämä lahjat! Uutuustuote tällä kertaa oli chayota, joka on kurpitsoiden kanssa kuvassa.

Olemme tilanneet vihanneskorin nyt jo yhdeksänä viikkona. Positiivisena asiana tässä on paitsi paikallisten viljelijöiden suosiminen, myös se, että vihannesten käyttö on meillä lisääntynyt selvästi. Olemme myös oppineet valmistamaan uusia kasvisruokia, sillä kaikki, mitä meille tuodaan, tietysti käytetään.

– Kongressi hyväksyi eilen Pablo Iglesiasin aloitteesta aikaansaadun perustulon, ingreso minima vital. Hyvä asia!
Nacho Alvarezin (Podemos, secretario de Estado de Derechos Sociales) sanoja lainaten: ”Perustulo on kiistaton asia: kenenkään ei pidä joutua sellaiseen tilanteeseen, että on pakko köyhyyden takia anella ruoka-apua leipäjonoissa.”

One thought on “Día de Canarias

  1. Tuo on totta. Suomessakin on surullista katsoa miten iso joukko ihmisiä jonottaa leipäjonossa. Onko sellainen maa hyvinvointimaa, jossa seistään pakkasella leipäjonossa? Omin silmin olen nähnyt millaista väkeä jonossa on: tavallisen oloisia, kaiken ikäisiä – toki alkoholisteja ja narkkareitakin, mutta ei enemmistönä ollenkaan. Entä ne, jotka eivät jaksa tulla leipäjonoon. Entä ne erityisesti maaseudulla asuvat vanhat naiset, jotka eivät saaneet käydä koulua ja jotka eivät saaneet edes töitä (mies kävi sekalaisissa töissä ja työttömyyskortistossa) ja jotka kasvattivat joukon lapsia – nyt pienellä kansaneläkkeellä tms. ilman sisävessaa ja juoksevaa vettä vanhoina ja sairaina – joiden raha ei ole koskaan riittänyt hammaslääkäriin. Kuka näiden hiljaisten ja nujerrettujen puolesta puhuu? Paljon on vielä korjattavaa. Jonkinlainen perustulo, joka kuitenkin kannustaa kaikkia ja erityisesti nuoria opiskelemaan ja työskentelemään eli sellainen, josta ei muodostu kannusteloukkua.
    Nostan hattua Espanjan hallitukselle ja erityisesti niille, jotka saivat perustulon hallitusohjelmaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *