Sunnuntai

Domi

Eilistä Kanarian päivää emme viettäneet muuten kuin käymällä kävelyllä kaupungilla Orotavassa ja siellä istahdimme tapasille yläkuva terassille. Parempi on edelleen pysytellä poissa paikoista, missä on enemmän ihmisiä.

Huomenna 70% Espanjasta pääsee faasiin 2. Me siis jatkamme siinä vielä viikon. Faasissa 1 jatkavat Madrid ympäristöineen, sekä Barcelona ja lähiseudut. Faasiin 3 pääsevät El Hierro, La Gomera ja La Graciosa sekä Baleaareilta pikkusaari Formentera. Kuva on Espanjan tv:n 24h kanavalta. Sitä – uutisia tauotta – yleensä katson, jos Kanarian kanavalta ei tule minulle sopivaa ohjelmaa.

Pedro Sanzes anoo taas poikkeustilan jatkoa kahdella viikolla. Kongressi ilmeisesti käsittelee asiaa alkuviikosta. Ainakin yksi baskipuolue (PNV) ja katalonialainen ERC ovat jo ilmoittaneet äänestävänsä puolesta. – Outoa poliittista peliä ovat nämä poikkeustilan jatkoäänestykset.

Minua ihmetyttää myös se, että Suomessa todettiin kasvomaskit tarpeettomiksi, kun 50 maata on toista mieltä ja maskit ovat pakollisia monin paikoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *