Diez minutos

img_1846

Teide mi amor! Kuvissa Teidelle kehittyvä hattu eilen aamulla ja lähellä puoltapäivää. Pieniä sateita on luvassa säätiedotuksen mukaan.

Tiedätkö, mitä on kanarialainen kymmenminuuttinen?
Näin kävi: Menimme liikkeeseen vaihdattamaan autoon eturenkaat, sillä ne olivat kuluneet lähes puhki täällä mutkaisilla teillä ja Eurooppaa edestakaisin ajettuamme. Rengasmerkistä ja hinnoista sovittiin, kysyin, kunka kauan viipyy. ”Diez minutos!” – kymmenen minuuttia. Istuimme asiakaspaikoilla, odotimme ja odotimme, asentajia hyöri ja hääri monen auton kimpussa, lopulta meidänkin. Kaikkiaan vaihtoon meni puolitoista tuntia. Mutta täällä ei ole mikään kiire! Odotusajan vaivan palkitsi sitten loppukeskustelu, kun olimme maksamassa renkaita. Kanarialaisen tavan mukaan juteltiin maat ja taivaat. Mikä ilahduttava tapa, että ihan oudon ihmisen kanssa puhutaan kaikki asiat. Löysimme yhteisen tuttavan, asentaja kertoi perheestään ja lapsuudenkodistaan, tädistään ja sedästään ja vähän naapuristakin. Voi tätä kanarioiden ystävällisyyttä ja välittömyyttä! Jäi hyvä mieli.
– Ja onko tämä elämä niin muutamista kymmenminuuttisista kiinni?

One thought on “Diez minutos

  1. Hieno tarina, kerrassaan! Pitää olla hyvä kielitaito, että nuo tarinat ymmärtää.

    Mutta kyllä minun on pakko tunnustaa, että tuo aikakäsitys on varmaan minulle – jos elämä Kanarialle muuton joskus mahdollistaa – monen kiukun kohde. Asian tietysti muuttaisi, jos samalla voisi jutella ja parantaa maailmaa remonttimiehen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *