El tiempo: potaje canario

nubes

Viikonlopun säätilaksi on ennustettu tulevan ”potaje canario”, kanariankeitto, jossa on vähän kaikkea. Säätilassa se tarkoittaa sadekuuroja, pilvistä, tuulenpuuskia, aurinkokin pilkahtaa. Päivälämpötila on enimmillään +26.
Meren yllä näyttää nyt aamusta olevan tummat pilvet.

Korona jyllää, myös deltavariantti infektoi. Etenkin nuoret (rokottamattomat) sairastuvat nyt, myös vakavasti. Niinpä rajoitukset tiukentuvat. Teneriffa jatkaa tasolla 3. Yöllinen ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 00.30-06.00. Alkoholin myynti on kielletty klo 20 lähtien ja samaan aikaan suljetaan rannat ja puistot yöksi.
Rajoituksia on myös kauppakeskusten sallituissa asiakasmäärissä ja julkisessa liikenteessä sekä yleisötilaisuuksissa.

Päivän refrán: ”El uso hace maestro” – suomeksi vastaava on ”harjoitus tekee mestarin”.

4 thoughts on “El tiempo: potaje canario

 1. Hei,
  Teneriffan koronatartunnat ovat edelleen suurimmalta osin Santa Cruzissa ja La Lagunassa. Meillä Puertossa ja Orotavassa on viruksen suhteen melko rauhallista. Jos vertaan lomaani Suomessa ja Oulussa, niin samanlaista elämää vietän: vältän väkijoukkoja, mutta normaalisti käyn kaupungilla kävelyllä ja asioilla ja kaupoissa (maskin kanssa). Suomessa en lähtenyt Helsinkiin enkä muihin suuriin kaupunkeihin, täällä en Santa Cruziin enkä Lagunaan, en etelän turistipaikkoihinkaan.
  Minun mielipiteeni on, että tänne voi aivan hyvin tulla, vaara sairastua ei ole sen suurempi kuin Suomessakaan. Rajoituksia on enemmän (mm. öisin), mutta ne eivät minua haittaa.

  T. Riitta

 2. Hei,
  Kiitos varoituksesta! Olen kyllä tietoinen asiasta ja yritinkin jättää kaikki henkilökohtaiset tiedot ja koodit näkymättömiin. Tuo booking code jäi näkyviin. Täytyy poistaa se, vaikka matka on kyllä jo ohi ja siinä mielessä kaikki ok.
  T. Riitta

 3. Hei, on ollut todella mukava lukea blokiasi, olen seurannut jo pitemmän aikaaKIITOS siitä ! Olemme varanneet lokakuulle tulon sinne ja tarkoitus olisi olla ainakin viisi viikkoa. Nyt huolestuttaa tilanne siellä kun se on pahentunut, onko tilanne pahentunut myös Puerto de la cruzissa ? olisi niin harmi jos joutuisi perumaan matkan. Mukavaa kesää !!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *