Virgen del Carmen -viikko

Kak

Tällä viikolla olisi, normaalioloissa, Puerto de la Cruzin suuri fiesta, Virgen del Carmenin juhla. Tänäkään vuonna Virgeniä ei viedä meriretkelle, mutta kaupunkia silti koristellaan. Kaupungintalolla riippuvat komeat kalat ja Charcolle on taas rakennettu muellen pienoismalli.

Juhlinta on virtuaalista tai hyvin rajoitettua.

Virgen del Carmen on merenkulkijoiden ja kalastajien suojeluspyhimys ja San Telmo Puerton kaupungin. Ne ovat nähtävänä isossa kirkossa. Kävin ne jo katsomassa ja kuvaamassa, mutta juhlapäivä on virallisesti huomenna, joten silloin lisää. Ja onhan minunkin – ateistina – kerran vuodessa käytävä kirkossa, sillä kaunista isossa kirkossa on. Ja paljon kalleuksia, niitähän kirkot ovat kautta aikojen itselleen haalineet.

Rokotukset jatkuvat nyt myös ilman ajanvarauksia. Tämäkään ei kuitenkaan ole kaikkia tavoittanut, ikävä kyllä.
Meillä jatkuvat tiukennetut rajoitukset. Korjauksena edelliseen tekstiin (jossa oli vielä vahvistamattomia tietoja): BOE:n mukaan rannat ja puistot suljetaan klo 22 ja alkoholin vähittäismyynnin aikaraja on sama. Leiriytymispaikat on nekin suljettu. Ravintoloissa on rajoituksia henkilömäärissä. Maskeja käytämme, jos etäisyyksiä ei voi noudattaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *