Virgen II

virgen

Tänään on Virgen del Carmenin päivä, fiesta ja siis vapaapäivä.
Kuvassa ison kirkon Virgen, jota ei siis kanneta kulkueessa mihinkään. Eilen, kun kävin puoleltapäivin ison kirkon viereisessä areperassa syömässä, kirkkopuisto oli nauhoin suljettu ja poliiseja ympäriinsä. Ihmettelin, mitä oli tapahtunut. Pian se selvisi: yhtäkkiä alkoi korviin käyvä paukutus ja ammunta, levisi savu. Ilotulitus! Yksi asia, mitä en ole näinä vuosina oppinut yhtään ymmärtämään, on ilotulitus keskellä kirkasta päivää. Tulitteet eivät näy, mutta kuuluvat ja savustavat. No, kaipa Virgen niistä ilostui (ja kirkkokansa, joka tuli areperaan myös).

Meillä on calimaa ja kuumaa. Puertossa tosin eilen kävi ajoittain pieni virvoittava tuulenvire.

Espanjan hallitukseen on vaihdettu ministereitä. Minulle kiinnostavinta on se, että Yolanda Diaz tuli sovitusti varapuheenjohtajaksi (vicepresidenta) Pablo Iglesiasin tilalle.

Maailmalla surettaa paitsi korona ja siinä etenkin se, että rokotteet jakautuvat hyvin epätasa-arvoisesti rikkaiden ja köyhien maiden kesken, niin myös Kuuban levottomuudet. USA:n kauppasaarto on suurelta osin aiheuttamassa maan vaikeudet mm. ruokahuollossa ja nyt oppositio syyttää vain Kuubaa ongelmista.

Päivän refrán: ”De tal palo tal astilla”, tätä vastaa suomeksi ”Ei omena kauas puusta putoa”. (Tämä on minulle tärkeä sanonta, sillä kirjoitin siitä aikoinaan ylioppilasaineeni, 19-vuotiaana nuorena äitinä vuonna 1975).

2 thoughts on “Virgen II

  1. Obaman aikana olin näkevinäni jotain valoa tuohon kauppasaartoon, mutta nyt Bidenin aikana tuo valo näyttää sammuneen. – Helppohan minun on täältä ohjeita jakaa, mutta: Kuuban pitäisi panostaa entistä enemmän omavaraiseen elintarviketuotantoon, jotta ruokajonoista päästään. Oma apu on paras apu, oikotietä ei ole. No, minua viisaammat ihmiset Kuubaa luotsaavat. Surkeata jos sielläkin vallankumous sössitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *