Elecciones

ele

Tilasin vaaliasiakirjat kirjeäänestystä varten kokeeksi ja uuden lain tultua voimaan. Minulla on pysyvä residencia Teneriffalla, ja siten minulla on äänioikeus Suomessa eduskuntavaaleissa ja Teneriffalla kunnallis- ja europarlamenttivaaleissa.

Aiemmin olen äänestänyt Suomen vaaleissa Puertossa konsulaatin (ja Tenerifen Suomi-kerhon) organisoimissa vaaleissa ja kerran olin vaalivirkailijanakin Valle Luzissa. Äänestys on toiminut hyvin, mutta kirjeäänestystä silti haluan kokeilla, kun sitä on kauan yritetty saada lainvoimaiseksi. Valtakunnallinen Suomi-Seura on ollut aktiivinen asiassa vuosia.

Teneriffan kunnallisvaaleissa olen äänestänyt kun asuin Puertossa. Espanjassa äänestetään, toisin kuin Suomessa, ”pitkiä listoja”, siis puoluetta.

Nyt äänestysmenettelyyn on ulkomaalaisten kohdalla tullut muutos, kertoo fb(?), ja Puerton kaupungintalolle on järjestetty neuvontapiste, jossa ulkomaalaiset residentit täyttävät lomakkeen äänestyshalustaan. – Juuri sitä asiaa yritin ennen matkaani Suomeen käydä kysymässä Orotavan kaupungintalolla, mutta siellä eivät tienneet asiasta mitään! Harmi, jos jää äänestämättä tämän informaation puutteen takia. – Vai riittääkö se, että olen jo kerran äänestyshalukkuuslomakkeen täyttänyt Puertossa aiempina vuosina?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *