Elossaolotodistus

cons

Mikäli tarvitset Suomen viranomaisia varten elossaolotodistuksen, se hankitaan Teneriffalla näin:
Ensin soitetaan Las Palmasin kunniakonsulaattiin ja tilataan todistus. Sieltä paperi kirjoitetaan ja lähetetään postitse (tässä tapauksessa pikakirjeenä meille). Sähköpostilla kunniakonsulaatista Las Palmasista lähetetään myös lasku (30€) ja Santa Cruzissa asuvan kunniakonsulin puhelinnumero. Hänen kanssaan sovitaan tapaaminen – me tapasimme Santa Cruzissa, keskeisellä paikalla kahvilassa. Kunniakonsuli allekirjoitti todistuksen ja siinä se: kotona dokumentin skannaus ja lähetys sähköpostitse Suomeen. Muutama päivä tässä proseduurissa kului, mutta nyt on asia hoidettu.

P.S. Tässä tapauksessa elossaolotodistusta tarvittiin erään (kaukaisen) sukulaisen perunkirjoitusasiassa.

3 thoughts on “Elossaolotodistus

 1. Hei, vastauksena toisen asteen koulutuksen kirjakustannuksiin: Ystäväni kertoivat, että kyllä, täälläkin kirjat ovat maksullisia ja kulu on suuri, etenkin kun kirjat vaihtuvat nopeaan tahtiin, kuten Suomessa. Vähävaraiset voivat anoa koulukirjoihin avustuksia, mutta kaikille tarvitseville niitä ei riitä.
  Riitta

 2. Hei, minäpä kyselen asiaa, kun loppuviikosta tapaan kanarioystäviäni. Vastaan sitten paremmin tiedoin.
  Riitta

 3. Huh! Kaikenlaisia todistuksia sitä tarvitaankin. Kuolintodistus on kaikille tuttu, mutta harvemmin joutuu todistamaan olevansa elossa. Mutta tietysti ajattelevat, että ulkomailla asuvista pitää aina jossakin vaiheessa saada elonmerkki.

  – Tämäkin paperisota on hyvä tietää. Tiedä vaikka joskus itsekin tätä tietoa tarvitsee.

  Meillä Suomessa käydään nyt keskustelua siitä pitääkö kaikilla ihmisillä olla tosiasiallinen mahdollisuus käydä lukio tai ammattikoulu. Monen nuoren vanhemmilla ei ole kykyä hankkia kirjoja yms. eikä osaamista kääntyä sosiaaliviranomaisten puoleen. Kun koulu jää käymättä rahan puutteen vuoksi, niin yksilön elämä on pilalla ja yhteiskunta maksaa ”kirjarahat” miljoonakertaisena ennen kuin tämä kouluttamaton nuori on päässyt ikilepoon. – Millaiset mahdollisuudet espanjalaisnuorilla on käydä lukio tai ammattikoulu – estääkö kirjarahapuute sen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *