Entierro de la sardina

Eilen vietettiin sardiinin hautajaisia. Sardiini ja kulkue lähtivät nyt Plaza de Concejalilta kohti Avenida Cólonia, josta matka jatkui iltamyöhään muellelle. Me emme jaksaneet odotella sardiinin saapumista poltettavaksi, mutta ilotulituksen pauke kyllä kuului myös omalle asunnolle.

Aamu-uutisista: Teneriffan tuhoisasta metsäpalosta on kulunut nyt puoli vuotta. Kanarianmännyt ja muu kasvillisuus alkaa pikkuhiljaa toipua.

Turistien määrän lisääntyminen on johtanut siihen, että viviendas vacacionales, loma-asunnot, ovat vallanneet alaa paikallisilta asunnoilta. Niinpä saaren asukkailla, etenkin turistien kanssa työskentelevillä on vaikeuksia löytää asuntoa ainakaan läheltä turistikeskittymiä. Lisäksi asuntojen hinnat ja vuokrat ovat nousseet.
Nyt Kanarian hallitus on päättänyt, että toimistoja ja liiketiloja voidaan alkaa muuntamaan asunnoiksi.
Turistimäärien kasvu on aiheuttanut ongelmia myös ympäristölle. Olisi tärkeää saavuttaa tasapaino niin, että saarille elintärkeä turismi voitaisiin säilyttää, mutta niin että ainutlaatuisen luonnon säilyttäminen ja ympäristönsuojelun tavoitteet mahdollistuisivat nekin optimaalisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *