Fiesta de La Candelaria

Fiestat eivät täältä saarelta lopu. Tänään on fiesta de La Candelaria, Kanariansaarten suojeluspyhimyksen juhlapäivä. Candelariaan vie vuorten yli pyhiinvaellusreitti, jota pitkin innokkaimmat vaeltajat voivat kulkea juhlaan. Kuten muistetaan, tarinan mukaan Candelarian neitsyt on se lapsi sylissään merestä noussut tumma virgen, ”…la más bonita, la más morena…”.

Meillä on ollut poikkeuksellisen lämmin talvi. Päivälämpötilat ovat olleet viime aikoina 25 asteen tuntumassa, calima on tehnyt vuoret uutisiksi. Teidellä ei ole vieläkään lunta.

Kuvissa myös meren herkkuja, calamares a la Romana ja camarones, pienen pieniä katkarapuja, joissa ei ole paljonkaan syötävää, mutta maukkaita ne ovat. Camarones ovat kausituote, aina niitä ei ole saatavilla ravintoloissa.

Meillä on satanut hyvin vähän tänä talvikautena. Kuivuus haittaa etenkin maanviljelystä: mm. peruna- ja sipulisato on vaarassa, kerrottiin aamu-uutisissa.

Pakolaisuutiset ovat jokapäiväisiä. Viime yönä kajaakkeja – täyteen lastattuja veneitä – saapui kolme naapurisaarelle Gran Canarialle ja yksi Teneriffalle, yhteensä noin 400 ihmistä. Osa on selviytynyt merimatkasta hyväkuntoisena, mutta muutamia on jouduttu viemään hoitoon terveydentilansa takia. Tammikuussa meren takaa on saapunut noin 4000 Afrikan rannikolta saapunutta henkilöä, heidän jatkosijoittamisensa askarruttaa päättäjiä.

2 thoughts on “Fiesta de La Candelaria

  1. Camaroineista katkaistaan pääpuoli, kuoritaan ja imeskellään.

  2. miten niitä camaroonesia syödään? Kuorineenko?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *