Frutas y verduras

Fru

Yhdestoista karanteenipäivä

Hedelmiä ja vihanneksia

Jos pitäisi elää omavaraistaloudessa, meillä olisi hankalaa. Tällä hetkellä ei ole kasvamassa kuin sitruunoita ja papaijaa, sillä myrsky vei appelsiininalut ja banaanissa ei ole tällä hetkellä vielä edes kukkaa.

Tänään on maalaistoripäivä, lauantai. Olen tilannut sieltä kotiinkuljetuksella korillisen vihanneksia ja hedelmiä. Tilaus on luvattu toimittaa puolenpäivän jälkeen. Odottelen jännityksellä, ensinnäkin sitä, mitä kori pitää sisällään, sillä tilaukseen ei voinut yksilöidä, mitä haluaa, vaan viljelijät kokoavat koreihin sitä mitä on. Toinen epävarmuustekijä on osoitteemme: tänne harva löytää perille virallisen osoitteen perusteella, eikä kadun nimeä löydy netistäkään. Kadun nimet vaihdettiin ehkä vuosi sitten.

Odotellaan. Myös sitä, milloin tämä pandemia hellittää. Naapurikaupungin, Santa Úrsula kaupunginjohtaja, alcalde, on arvioinut, että ongelma kestää vuoden loppuun!

Kyläjuhlia, romerioita, on keväältä peruttu. Pääsiäisen kulkueet ja tapahtumat on peruttu. Realejoksen perinteinen suuri ilotulitus toukokuun alussa on peruttu. Puerto de la Cruzissa mietitään, perutaanko Día de la Cruz -tapahtumat samaan aikaan ja juhannuksen, San Juanin, viettäminen on vaakalaudalla samoin kuin se, voidaanko kesällä viettää Virgen del Carmenin juhlaa, joka kokoaa noin 30 000 juhlijaa kaupunkiin.

Odottamista ja peruutuksia! Huoh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *