Garachicon romería

rom

Eilen kävimme ystäväporukalla Garachicon romeriassa, kyläjuhlassa. Vuoden mittaan näitä fiestoja on monella kylällä, mutta meille lähin ja ehkä suomalaisille tutuin on tammikuinen La Floridan romeria. Olen käynyt aiemmin siellä, mutta myös La Lagunan, La Orotavan ja Teguesten romerioissa.

Kyläjuhliin kuuluu myös uskonnollisia tapahtumia, kuten messu kirkossa ennen kulkuetta, mutta ne jätän tietysti aina väliin. Koko fiesta vietetään kylän pyhimyksen/pyhimysten kunniaksi.

Parasta romerioissa on kulkue, jossa härät (tai ihmisvoimat) vetävät kärryjä, joista yleisölle jaellaan ruokaa (kananmunia, leipää, hedelmiä, gofiota…) ja juomaa, yleensä viiniä. Myös laulu, soitto ja tanssi sekä ilonpito kuuluvat kulkueeseen. Ja tietysti perinnevaatteet, joihin mekin olimme pukeutuneet.

Vaikka voimassa oli hellevaroitus, sää suosi siinä mielessä, että pilvet olivat alhaalla. Lämmintä ja kosteaa ilma kuitenkin oli: pitkässä hameessa alushameineen, huivi ja hattu päässä oli ihan tarpeeksi kuumaa.

P.S. Romerian jälkeen ajelimme Buenavistaan, söimme siellä La Cabaña-ravintolassa oikein hyvän kala-aterian. Sinne voi mennä toistekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *