Hattu Teidellä

hat

Teimme sunnuntaikävelyn La Pazissa, pitkästä aikaa. Joissakin hotelleissa on asukkaita, mutta osa on kiinni.
Teidellä oli komea sombrero, hattu, ja calimaa vielä hieman näkymää himmentämässä.

Teneriffa on nyt ”keltaisilla liikennevaloilla”, saarelle saa matkustaa, ulkonaliikkumiskielto klo 23-6, sallittu ryhmäkoko on kuusi henkilöä. Ravintoloissa saa tarjoilla myös sisätiloissa. Maskit, etäisyydet ja hygieniasäännöt ovat ennallaan. Gran Canaria on samoilla valoilla meidän kanssamme, Lanzarote jatkaa ”ruskeilla” eli rajoituksia on eniten. Muut saaret ovat ”vihreällä” eli heillä ei ole esim ulkonaliikkumiskieltoa.

Barcelonassa ja ympäristössä oli jo kuudes yö mielenosoituksia. Vaikka syy mellakoihin oli oikeutettu – sananvapauden puolesta ja korruptiota vastaan – syntynyt väkivalta ei ole hyväksyttävää.

Teneriffalla pakolaisongelma jatkuu Las Raises -leirillä. Olosuhteet ovat huonot: sateella telttaleirissä tulvii. Mantereelle pääsy on pakolaisten toiveissa. Kanarian presidentti Torres on käynyt neuvottelemassa mantereen viranomaisten kanssa ongelman ratkaisusta.

Päivän refrán: ”Sarna con gusto, no pica” suoraan suomennettuna tarkoittaa ”Hyvä syyhy ei kutita” eli jos jotakin haluaa, täytyy kärsiä myös seuraukset. Suomessa: ”Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *