Hedelmiä

fru

Pihallamme alkaa taas valmistua hedelmiä: banaani tekee kukkaa, ja viikunapuussa on hedelmänalkuja, joita sitten kilvan lintujen kanssa odotellaan. Banaanilla kestää kukkimisen alusta valmiisiin hedelmiin muutama kuukausi.

Eilen oli kongressissa keskustelu ja äänestys poikkeustilan jatkamisesta. Koko prosessi kesti yhdeksän tuntia! – Katsoin ohjelman melkein kokonaan, näin se meni: ensin Pedro Sanchez piti alkupuheen tilanteesta. Sitten kaikki edustajat halusivat sanoa mielipiteensä asiasta. Taas mentiin henkilökohtaisuuksiin ja loukkauksiin, etenkin Vox (äärioikeisto) harrastaa sitä. Heidän suustaan tulleita sammakoita ei halua oikeastaan edes toistaa, mutta esimerkkinä yhdestä lievimmistä oli se, että hallitusta syytettiin siitä, että he olivat sallineet naistenpäivän mielenosoitukset 8. maaliskuuta. Sehän on vuosikymmenten perinne, eikä korona vielä ollut edes hyökännyt Eurooppaan. Mutta Voxin mielestä taudin leviämisen syy oli 8-M ja vasemmistohallitus.

Sitten Sanchez piti vastauspuheen, jonka jälkeen taas kaikki edustajat esittivät vuorotellen mielipiteensä. Ja Sanchez loppupuheen. Vasta sitten äänestettiin! Poikkeustilan jatko hyväksyttiin äänin 177 puolesta, 155 vastaan ja 18 äänesti tyhjää.

Poikkeustila kestää siis 21.6. saakka. Maskipakko ja etäisyydenpitorajoitukset säilyvät siihen saakka. Poikkeustilan jälkeen autonomiat saavat oikeuden säädellä mahdollisia ”uuden normaalin” rajoituksia.

P.S. Tieto aamu-uutisista tänään: Puolet Kanariansaarten aktiiviväestöstä on tällä hetkellä joko työttömänä (paro) tai lomautettuna (ERTE-korvauksilla).

2 thoughts on “Hedelmiä

  1. Tiedossani on kolme eri avustuskategoriaa niille, jotka ovat työtä vailla.
    1) Työttömyyskorvaus, paro, 70% palkasta kuuden kuukauden ajalta, sitten 50% palkasta. Paro on määräaikainen.
    2) ERTE, expediente de regulación temporal de empleo, lomautuksen (esim. koronan takia) aikana maksettava korvaus, n. 70% palkasta.
    3) Perustulo, ingreso minimo vital, vasta hyväksytty tuki kaikkein heikoimmassa taloudellisessa asemassa oleville henkilöille tai perheille. Heille, jotka eivät saa esim. työttömyyskorvausta. Määrä on 462€/kk – 1015€/kk perheen koosta riippuen.

    T. Riitta

  2. Tuo työttömien ja lomautettujen määrä on hirveä! Minkälaisten tukien varassa he joutuvat tulemaan toimeen? Vai saavatko he valtiolta mitään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *