Katutyöt

calle

Työt jatkuvat lähikadullamme. Hyvä, että kaupunginosamme kunnostamisprojekti alkoi juuri täältä! Melko tarkasti kello 8 aamulla työmiehet tulevat kaivinkoneen ja kuorma-auton kanssa. Tänään käytössä oli henkilönostin, jolla moottorisahamies pääsi sahaamaan ”meidän” myrskyssä rumaksi vaurioitunutta palmua. Puu kaadetaan. Eihän se oikeasti meidän ole, kadun puolella kasvaa, mutta jotenkin on tuntunut omalta, kun on reunustanut tonttia. Sitä palmua en sure. Viereinen kanarianpalmu saisi mielestäni jäädä. – Pahalta näyttää, sitä leikellään jo!

Koronatilanteesta:

Viimeisen vuorokauden aikana korona ei ole vaatinut yhtään kuolonuhria koko Espanjassa. Ihmisten piittaamattomuus huolettaa: käytettyjä maskeja ja muovihanskoja löytyy jo merestäkin. Vastuullisuutta ja varovaisuutta edellytetään!

Turismin käynnistäminen on edelleen keskustelujen pääaiheita. Kanarian hallitus neuvottelee lentoyhtiöiden, matkanjärjestäjien ja hotellien kanssa siitä, miten edetään. Tarkoituksena on vähentää nykyistä koronan aiheuttamaa matkustus- ja lentopelkoa. Ehdolla on mm. ”terveyspassi”, jolla varmistettaisiin tulijoiden terveys. On puhuttu testeistä lähtömaassa ja täällä: aika näyttää, mihin päädytään.

4 thoughts on “Katutyöt

 1. Hei,
  Meillä on aina yökasteen jäljiltä nurmikko aamulla kostea. Olisiko pohjoisrannikolla siis kosteampaa kuin eteläpuolella?
  T. Riitta

 2. Riitta, kiitos näistä tiedoista – parhaat mitä olen nähnyt.

  Päivän ylimmät lämpötilat täysin samat molemmilla paikkakunnilla.
  Sademäärissäkin vain mitätön ero: mistä ihmeestä johtuu, että Puertossa rinteillä on niin vihreää ja Los Cristianosissa rinteillä ei ole lainkaan vihreää?
  Yleensähän ajatellaan, että Puertossa on sateisempaa ja vähän viileämpää – ja Los Cristianosissa kuivempaa ja vähän lämpöisempää: noiden tilastojen valossa tämä ei pidä paikkaansa (vaikka silmillä eron kyllä huomaa).

 3. Kyllä me ihmiset (iso osa meistä) olemme melkoisia sikoja: viskomme maskit ja hanskat mereen ja luontoon. Ja kohta ne ovat kaloissa ja muissa merenelävissä, jotka me syömme. Voi meidän loputonta tyhmyyttämme! Jälkipolvet tulevat meidät tuomitsemaan – ja aiheesta.

  Olenkohan jo kysynyt: Näetkö jostakin jonkinlaisen sadetilaston kahdelta paikkakunnalta, Puerto de la Cruz ja Los Cristianos? Paljonko vuositasolla tulee sadetta? Entä kuukausitasolla? Siis keskimäärin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *