Kävelyllä

cam

Sateet ovat ohi, toistaiseksi.
Eilen oli San Andres, uuden viinin päivä. Näittekö rämisevää peltipurkkijonoa narulla vetäviä lapsia? Se kuuluu päivän viettoon; minä en ehtinyt keskikaupungille katsomaan. Siellä näitä vekottimia lasten iloksi monesti tehdään ja kolistellaan.

Perinteinen joulutivoli on tulossa kaupunkiin, toisesta kuvasta näkyy, että laitteiden pystytys on jo aloitettu.

Casco Botanicon terveyskeskuksessa näytti olevan rokotuspaikka, jossa saa jonotuksen ja ajanvarauksen kautta sekä korona- että influenssarokotuksia. Minä kuulun Orotavan Las Dehesas -terveyskeskuksen piiriin. Siispä varaan ajan sinne tai menen cin cita -paikkoihin (=ilman ajanvarausta).

Tästä päivästä alkaen – uuden virusmuunnoksen takia – Kanariansaarille tulijoilta vaaditaan koronapassi, myös niiltä, jotka tulevat mantereelta. Uuden virustilanteen pelätään vaikuttavan turistimääriin. Peruutuksia matkoihin on alkanut tulla.

La Palmalla tulivuori jatkaa aktiivisuuttaan. Laava peittää lisää viljelyksiä ja myrkylliset kaasut vaikeuttavat niiden viljelmien hoitoa, jotka ovat säilyneet.

P.S. Sivun ylläpitäjä on aktivoimassa sivustolle SSL-suojausta, jolloin ei-turvallinen -merkintä poistuu.

3 thoughts on “Kävelyllä

  1. Kyllä, San Andres on päivä, jolloin on ollut tapana aiheuttaa meteliä. Tämä tapa muistuttaa historiasta, jolloin täysiä viinitynnyreitä vieritettiin jyrkkiä katuja pitkin alas rantaan kuljetusta varten.
    T. Riitta

  2. San Andresin aikainen metelöinti ei ole aina ollut vain lasten iloista touhua, sillä kaikkea mahdollista melua aiheuttavaa on aikojen saatossa kaduilla vedetty, öljytynnyreitä, autojen raatoja jne. eikä ne lapsityövoimalla liikkuneet. Kanarialaiset perinteet, viini, kastanjat. 3. talvi etten sinne tule, mutta Riitta kiitos kun blogisi tuo Tenerifen luokseni. MH

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *