Kävelyllä

pas

47. karanteenipäivä

Kävimme illalla sallittuun aikaan kävelyllä, kilometrin päässä Orotavan liikenneympyrän luona. Olipa helpottavaa käydä kävelemässä ensimmäistä kertaa yli kuuteen viikkoon!
Lähikadut olivat hiljaisia, mutta lähempänä keskustaa oli kohtalaisesti ihmisiä liikkeellä, suurella osalla oli kasvosuojat, mascarillas. Liikkeellä oli pariskuntia, yksin käveleviä, juoksijoita, muutama pyöräilijäkin. Autoja näkyi ajelevan kaduilla hyvin vähän.

Käyttäytyminen oli suomalaistyylistä: ihmisiä varottiin, kierrettiin turvaetäisyyden päästä, eikä juuri tervehditty. Miten ihmeessä tämä halailu/poskisuudelmakansa kestää tällaisen etäisyysjutun? Meille suomalaisille se on – täytyy myöntää – melkeinpä helpottavaa. Kävelylenkki tuntui niin mukavalta pitkästä aikaa, että tänään uusimme sen.

– Huomenna saavat pienet liikkeet avata oviaan ja aloitella toimintaa turvamääräykset huomioiden. Ravintoloista saa myydä noutoruokaa. Jotkut urheilualueet/hallit avataan myös.

Poikkeustilaa kuitenkin jatketaan taas kaksi viikkoa, Sanzes puhui asiasta eilen televisiossa: jatkoa anotaan noin 24.5. saakka (en ole vielä löytänyt tarkkaa päivämäärää). Virallisesti se hyväksytään alkuviikosta.

P.S. Tänään Espanjassa on äitienpäivä, Día de la Madre.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *