Kevät

aino

Kuvat ovat Ainolan puistosta pari päivää sitten. Nyt ennustetaan kesäistä säätä, huomenna pitäisi olla yli +20. Saapa nähdä!
Äitienpäiväkin vietettiin, mummo sai ruusun ja lapsenlapsen askarteleman kortin. Se on aarre mummolle.

Kuuntelin eilen korona-aiheisen webinaarin. Suomessa brittivariantti valtaa alaa, pääkaupunkiseudulla jo 75% on sitä ja 10-20% siellä on etelä-afrikkalaista varianttia. Rokotukset (kaikki) antavat kuitenkin suojaa ainakin vakavaa tautimuotoa vastaan.
Long covid, pitkäkestoinen tautimuoto, jossa on toistuvia oireita, relapseja, voi sairastuttaa kuukausiksi, ja kestää jopa yli vuoden ja se on sairautena lisääntymässä. Virusinfektio aiheuttaa monielinvaurioita, joten oirekirjo on laaja. Hoito on oireenmukaista. Suomessa ollaan perustamassa Helsinkiin kuntoutusklinikkaa long covidia sairastaville. Muualla Euroopassa näitä kuntoutuspaikkoja jo toimii.

Espanjassa poikkeustila on purettu. Autonomiat saavat nyt päättää rajoituksista itsenäisesti. Teneriffalla ollaan edelleen keltaisella, faasissa 2. Paljon mikään ei siis vielä muuttunut rajoituksissa ja hyvä niin, tauti ei ole vielä hallinnassa. Korjaus: Yöulkonaliikkumiskielto on päättynyt! (Tosin kielto ei minua ole haitannut; yritän nukkua öisin.)

Maailman tautitilanteessa ikävää on se, että tässäkin asiassa köyhät ja väkirikkaat maat mm. Afrikassa ja Intiassa kärsivät eniten rokotteiden ja hoitovälineiden puutteesta.

One thought on “Kevät

  1. Easyloma laittoi nyt myyntiin ensitalven matkat Oulusta Teneriffalle ja Gran Canarialle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *