Kiertoajelu

tenoa

Eilen teimme ystävien kanssa pienen kiertoajelun Puertosta Teno Altoon, sieltä serpentiinitietä ohi Mascan (jossa ei taaskaan ollut parkkipaikkoja), Santiago del Teideen ja sieltä takaisin.

Teno Altossa teimme meille perinteisen kierroksen: katselimme hienoja maisemia, kävimme lounaalla Los Bailaderos -ravintolassa, jossa carne de cabra oli yhtä maukasta kuin aina ennenkin. Pienestä juustokaupasta löytyi vuohenjuustoa ja kaktushilloa kotiin vietäväksi.

On aina ilo käyttää ystäviä näissä heille uusissa paikoissa ja näyttää Teneriffan monipuolisuutta. Puhuimmekin siitä, että viikkoturisteilla, jotka pysyttelevät vain etelässä jää paljon näkemättä ja kokematta.

Koronatartunnat ovat taas lisääntymään päin. Tänään tulevat virallisesti voimaan nivel 2 rajoitukset.

Jouluarpojen myyntisesonki on alkanut. Arvonta suoritetaan 22.12. eli jo reilun viikon kuluttua. Minä olen varautunut ja ostanut arvat jo alkusyksystä.

Ei päivää ilman tulivuoriuutisia: La Palman vuori on taas aktivoitunut ja työntänyt sisuksistaan suuret määrät myrkyllisiä kaasuja, mm. rikkiyhdisteitä ja hiilidioksidia sekä tuhkaa ja bombas volcanes, kivipommeja. Joitakin kuolleita lintuja on löytynyt tulivuoren vaikutusalueelta. Tulivuori on nyt ollut aktiivinen 86 päivää.

4 thoughts on “Kiertoajelu

 1. Hola Rauno,
  Kuuntele vaan sinnikkäästi! Pikkuhiljaa sitä sitten alkaa ymmärtää, vaikka aluksi minuakin nauratti puhumisen nopeus uutisissa ja myös säätiedoissa. Ei edes sanavälejä erottanut. Nyt jo ymmärtää – suurinpiirtein – mistä on kysymys. ?
  T. Riitta

 2. Television Canarias:n meteorologi on varmaan maailman nopein puhuja. Tänäkin aamuna oli hauskaa yrittää olla mukana säätiedoissa.

 3. Nivel 2 rajoitukset tarkoittavat ryhmäkokoa 8 yhdessä pöydässä/kokoontumisessa, sisällä ravintoloissa saa olla 50% täyttöaste ja terassilla 75%.
  Yöravintolat sulkevat klo 2.
  Jos paikka vaatii koronapassin, rajoitukset lievenevät.
  Maskipakko on edelleen voimassa julkisissa sisätiloissa, ulkona silloin, jos 1,5m etäisyyttä ei voi pitää.
  Tässä pääpiirteissään rajoitukset tasolla 2.
  T. Riitta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *