Teneriffan talvi

invi

Teneriffan talvi on lähes kuin suomalainen kesä (hellekesä poislukien). Illalla villatakki/kevyttoppatakki tai pitkähihainen on tarpeen, mutta päivällä auringon paistaessa on lämmintä, yleensä ainakin +20. Sanotaanhan meillä täällä olevan maailman paras ilmasto!

Manner-Espanjassa on talvella kylmää, pohjoisessa luntakin ja tällä hetkellä mm. Baskimaassa, Navarrassa ja Riojassa tuhoja aiheuttavat voimakkaat tulvat. Joet siellä tulvivat runsaiden sateiden seurauksena.

Kävimme eilen ystävien kanssa syömässä Barranco Las Lajasissa, Carlosin guachinchessa. Korona-aikana emme ole tuossa hyväksi kokemassamme paikassa käyneet. Muutoksia oli tapahtunut, pöytiä oli lisätty ja uusi terassikatos tehty. Lounasaikaan paikallista väkeä tuli syömään terassin täydeltä. Ruoka oli maukasta, kuten aina. Talon tortilla on mehevää ja maukasta, carne de fiesta maistui myös. Uusi viini oli erityisen hyvää!

La Palman tulivuorenpurkaus on kestänyt nyt 85 päivää. Laavan alle on jäänyt 1223 hehtaaria. Noin 2900 rakennusta on vaurioitunut tai tuhoutunut. Vuori on rauhallisempana, mutta aktiviteetti ei ole vielä loppunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *