Nivel 2

coc

Täällä Teneriffan pohjoisessa maisemaa hallitsee – pilvettömällä säällä – Teide ja Puertossa kaupungin oma ”pilvenpiirtäjä” Belair. Molemmat ovat hyviä kiintopisteitä katsoa suuntaa, mutta jälkimmäisen kauneusarvot ovat vähän niin ja näin. Belair on nähnyt parhaat aikansa vuosikymmeniä sitten.

Teneriffa ja Gran Canaria siirtyvät tästä päivästä alkaen tasolle 2; korona on lisääntynyt täällä kuten kaikkialla. Koronapassi otetaan käyttöön yleisötilaisuuksissa ja julkisissa tiloissa ja ravintoloihin tulee taas lisää rajoituksia.

La Palmalla tulivuori on hieman rauhoittunut, mutta ei vielä hiljentynyt. Saarella on kuitenkin jo 30 perhettä saanut palata koteihinsa noin kahden kuukauden evakossa olon jälkeen, koska vaaran katsotaan olevan ohi El Pason alueella. Asukkailla on kuitenkin edessään kova siivousurakka, sillä tuhkaa on kaikkialla, asunnoissa sisälläkin. Vielä on kuitenkin taloja, jotka ovat laavauhan takia vaaravyöhykkeellä.

Meillä on täkäläinen talvisää: yöllä 14-18 astetta, päivällä noin 20. Sadekuuroja on taas saatu päivittäin.

2 thoughts on “Nivel 2

 1. Hei,
  Parveketupakointi on ongelma! Minullakin kaupunkiasunnossani on toisella puolella tupakoitsija, toisella puolella vaihtuvat asukkaat ja siis ajoittain siinä asuu tupakoitsijoita. Joudun, ikävä kyllä, monesti sulkemaan parvekkeen oven – vaikka olisi kaunis sää ja halu tuulettaa – kun naapuri alkaa savuttaa. Ärsyttävää!
  Parvekkeilla siis saa tupakoida.
  Korona-aika on siinä mielessä helpottanut, että terasseilla ei saa polttaa. Tupakoijat joutuvat menemään kadulle. Joskin savu ja haju kyllä kulkeutuu kauas. Tupakoitsijat eivät sitä ymmärrä!
  Savuttomia taloyhteisöjä ei ole. – Ei myöskään taloyhtiöitä, mutta se on toinen juttu.
  T. Riitta

 2. Milllaiset tupakointiaäännöt Teneriffalla on? Saako parvekkeella tai terassilla polttaa? Saako uima-altaan lähellä polttaa? Onko täällä savuttomia taloyhtiöitä? Tulin savuttomaan asuntoon, mutta en voi avata parvekkeen ovea, koska siellä on aina tupakansavua, koska alakerran pariskunta tupakoi ketjussa kaiketpäivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *