Koronaa ja koronaa

mel

Näkymä on Calle Melchor Luzilta, melkein lintuperspektiivistä. Sateetonta, viileähköä. Tänään on luvassa noin +20 astetta.

Espanjan ”ikiuutisissa”, 24h, entiset aiheet: korona ja Madridin lumiongelmat. Ja Katalonian vaalit, jotka siirtyvät pandemian takia toukokuun loppuun.
Huonoja uutisia koronasta: Mantereella virus leviää edelleen nopeasti. Rajoituksia tiukennetaan. Viimeisen 24 tunnin aikana tartuntoja on siellä todettu 40 197, mikä on ikävä kyllä ”ennätys” tämän taudin aikana. IA, incidencia acumulada, on 575, eli 575 tapausta/100 000 asukasta.

Jonkin verran tässä ahdistavassa pandemiassa kuitenkin lohduttaa ajatus, että on virustauteja, joille on saatu kehitettyä toimiva rokotus: mm. isorokko (tauti hävitetty maailmasta), tuhkarokko, vihurirokko, sikotauti, polio, jäykkäkouristus, vesirokko ja monta muuta.
Minun ikäisteni (60+) lapsuudessa sairastimme monta näistä taudeista, mutta nykylapset saavat suojan jo ensimmäisten ikävuosien aikana.
– Minulle on jäänyt ”ikuinen” trauma siitä, kun vasemman silmän alaluomessa ei eräässä kohdin kasva ripsiä: siinä on ollut lapsena vesirokkorakkula. Voi kuinka se ahdisti nuorta tyttöä! Myöhemmällä iällä on sitten tullut paljon muita, suurempia, murheita.

Toivo on nyt siitä, että saamme toimivan rokotteen ja ennen pitkää sen paljon puhutun laumasuojan koronaa vastaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *