Kotiinpaluu

Palasimme eilen Teneriffalle Jettimen lennolla. Oli hyvä lähteä Suomen kireistä pakkasista. Outoa lennolla oli se, että omia eväitä ei sallittu. Koskaan ennen en ole moista määräystä havainnut. Emme sitten uhmanneet sääntöjä, suomalaistyyliin tottelevaisina. Emme myöskään olleet tilanneet ateriaa lennolle (riisi ja kana niukin maustein tai lisäkkein ei kiinnostanut) eikä ostovalikoimakaan ollut kaksinen. Suora lento oli puuduttava ja nälkäkin jo vaivasi Tfe Surilla.

Turisteja oli kentällä paljon, etenkin suomalaisia! Jettime näyttää lentävän paitsi Helsingistä, myös mm. Oulusta ja Vaasasta. Seuraavalla kerralla valitsen toisen lentoyhtiön: eväskielto, käsimatkatavaramäärä 5kg, huono ostettavien ruokien valikoima koneessa.

Titsalla 10 pääsimme Santa Cruziin, jossa kävimme Intercambiadorin ravintolassa syömässä lounaan ja jatkoimme 103:lla Puertoon.

Ihanan lämmintä +23!

Aamu-uutisissa oli yhtenä aiheena edelleen crisis migratoria, veneillä saapuneiden pakolaisten suuret määrät Kanariansaarilla. Viime vuonna tulijoita meren takaa Afrikan maista on ollut noin 50 000 henkilöä. Ongelmana ovat etenkin alaikäiset ja heidän jatkosijoittamisensa. Manner-Espanjaa ja muita Euroopan maita odotetaan avuksi.

Saarilla valmistaudutaan Los Reyes Magos -juhlintaan. Loppiaisaattona kulkueita, cabalgatas, järjestetään monissa kaupungeissa. Puertossa kulkue lähtee Castillo San Felipeltä ja päätyy Martianezin ostoskeskuksen lähistölle. Kulkueen lähtöajan on ilmoitettu olevan 18.30, mutta kokemukseni mukaan aikataulut täällä harvoin pätevät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *