Talvi

Joululoma on lähes ohi, hyvä niin. Sää on talvista, lunta paljon ja valoa vähän. Värit ovat kadonneet: valkoista ja mustaa-harmaata. Ankeaa. Vielä ei ollut, onneksi, kovia pakkasia. Päivän pituus Oulussa tänään on 3 tuntia 32 minuuttia. Iltapäivällä alkaa sininen hämärä, joka vaihtuu pimeäksi.


Matkustin lomalla junalla reittiä Helsinki-Vantaa – Hyvinkää – Oulu – Kemi – Hyvinkää. Junat olivat sekä ennen joulua että sen jälkeen lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä niin pohjoiseen päin kuin etelään. Sukulaisvierailuja, oletan. Omiani minäkin kävin tapaamassa.

Nyt on jo varattuna paluulento Teneriffalle.

Vihje: Kannattaa katsoa matkanjärjestäjien ”jämälentoja”, viimeisiä paikkoja koneessa, niitä saattaa saada edullisesti. Nyt on taas suorien lentojen kausi, vaikka minä kyllä pidän pompuista, kuten olen jo aiemminkin kirjoittanut. No, edullinen hinta ratkaisi nyt sen, että valitsin suoran lennon.

One thought on “Talvi

  1. Hämmästyttävän lyhyt on tämä valon määrä täällä Oulussa. Sukulaisiani on nyt Kanariansaarilla joululoman vietossa, ja kyllä ihastellen katson kuvia, joita he sieltä lähettävät. Pimeä aika vaikuttaa mielialaan paljonkin, ja toivon todella että ensi talvena voisimme olla puolisoni kanssa Teneriffalla koko tämän pimeän ajan! Hyvää paluumatkaa sinne ihanalle kotisaarellesi ja muistathan päivittää kuulumisiasi sieltä? Niitä on niin mukava lukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *