Kotiviikonloppu

Cas

Kotiviikonloppuna varauduttiin Theta-myrskyn tuuliin, mutta mitään ei tapahtunut! Olen huomannut, että täällä annetaan herkästi säävaroituksia, mutta toisaalta, jos tormenta iskee, se voi olla voimakas. Näinä yhtenätoista vuotena, jolloin olen asunut täällä, on ollut myös rajuja ja vaarallisia myrskyjä muutaman kerran. Parempi siis varautua.

Gomeralla sattui lauantaina suuri maanvyörymä jyrkkää rinnettä mereen, mutta henkilövahingoilta näytetään vältytyn. Vyörymät, desprendimientos, ovat tavallisia näillä suuria korkeuseroja omaavilla saarilla, mutta nyt tapahtunut oli tavallista voimakkaampi.

Länsi-Saharan ja Marokon välinen vuosikymmenten kiista on näinä päivinä kiihtynyt aseelliseksi konfliktiksi. Länsi-Sahara on entinen Espanjan siirtomaa, jolla on osittain määrittelemätön asema, osaa hallitsee Marokko. Itsenäisyydestä taistellaan.

Yksi viikonlopun turistipuheenaiheita on ollut negatiivisen koronatestin vaatimus Espanjaan ja Kanariansaarille tullessa. Informaatio on ollut sekavaa. Ehkäpä asia vielä selvenee.

Viimeisen 24 tunnin aikana Kanariansaarilla on todettu 100 uutta tartuntaa, joista 81 Teneriffalla.

Päivän refrán: ”La primera impresión es la que cuenta”, ensivaikutelma huomataan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *