Carcoma

carc

Yläkuva otettu Teneguían yläkerroksista: hieno merinäkymä. Alakuva taas on kaupunkiyksiöni seinänviertä, ei niin kaunista. Ötökkä, tupajumi carcoma, näytti merkkinsä. Ötökät olivat syöneet kattolistaa, jotka olivat puuta pehmeämpää pahvimaista materiaalia. Siispä meille tuli pieni remontti. Kattolistat poistettiin. Samalla huomasimme, että pikkuikkunoiden hyttysverkkokehykset olivat syödyt myös. Nekin on uusittava.

Asunnon ulko-ovi vaihdettiin samasta syystä pari vuotta sitten. Se oli jo lähes läpi syöty. Vitsauksensa siis ovat täälläkin, vaikka kylmyys ja pakkanen ei kiusaakaan.

Tämä puuta syövä ötökkä on täällä yleinen. Hyvä, että talot ovat pääosin kiveä. Ja tietysti on olemassa aineita, joilla puu voidaan käsitellä tuholaisten torjumiseksi.

Uutisista:
Santa Cruzissa ja La Lagunassa suljetaan puistot yöaikaan viruksen leviämisen estämiseksi. Puistot ovat kokoontumispaikkoja etenkin nyt, kun ravintoloiden aukioloja säädellään.
Hyvä uutinen tänään oli se, että Santa Cruzin sataman konttiliikenne alkaa elpyä, tavaraa tuodaan saarelle taas entiseen malliin. Vaikka mitään puutetta kauppojen valikoimassa ei kyllä tavallinen kuluttaja ole huomannut koko korona-aikana.

Päivän refrán: ”Lo prometido es deuda”, lupaus on velka, suomeksi: ”Ennen mies maansa myy kuin sanansa syö”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *