Maahanmuutto-ongelma

mosq

Uudet hyttysverkot ovat valmiit asennettavaksi. Jotkut väittävät, että täällä ei ole sääskiä, mosquitos. Niin minäkin aluksi luulin. Mutta kuluneina vuosina olen huomannut, että kyllä moskiittoja on, mutta niiden esiintyminen vaihtelee, joskus on enemmän, joskus vähemmän. Samanlaisia kutisevia paukamia tekevät kuin tutut suomalaisserkkunsa.

Pikkukuvassa näkyy pihassamme kuljeskelevia kissa, joka käy juomassa vettä lintujen juoma-altaasta. Kissa varoo minua ja minä sitä.

Pääuutinen tänään aamutelevisiossa:

Koska Gran Canarian Arguineguinin pakolaisleirille ei mahdu enää uusia tulijoita, eilen illalla kävi niin, että 227 saapunutta maahanmuuttajaa päästettiin ”vapaaksi”. Heidät kaikki oli testattu ja PCR-testi oli kaikilla negatiivinen. Ryhmä koostui pääosin nuorista miehistä, jotka olivat ilmeisesti marokkolaisia. Kaikilla oli television kuvissa maskit. Nämä maahanmuuttajat haluaisivat Eurooppaan. Kanarian viranomaiset vaativat nyt kannanottoa Espanjan hallitukselta tässä maahanmuuttokysymyksessä.
*Lisäys: Maahanmuuttajaryhmä kuljetettiin bussilla Las Palmasiin Plaza de la Ferialle. Sinne kaupungin asukkaat ovat tuoneet heille avustuksena ruokaa ja juomaa.

Päivän refrán: ”La pereza es la madre de todos los vicios”, laiskuus on paheiden äiti. Suomeksi sanotaan päinvastoin: ”Hullu paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä”.

2 thoughts on “Maahanmuutto-ongelma

  1. Eipä ole paikallisilla naapureilla hyttysverkkoja! Tarkastelin muiden ikkunoita eilen, kun verkot asennettiin paikalleen. Kalterit kyllä on lähes kaikissa ikkunoissa tai vaihtoehtoisesti luukut, mutta verkkoja ei. Minä ostin asuntoni saksalaisilta, heidän peruaan olivat verkot.
    Oikeassa olet, ne suojaavat muiltakin pikkueläviltä.

    T. Riitta

  2. Onko noita hyttysverkkoja kantaväestöllä? Nehän estävät moskiittojen lisäksi myös torakoita ja muita ötököitä. Niiden luulisi olevan yleisiä siellä ihanuuksien maassa, johon meilläkin kova ikävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *