Kukat

kuk

Vietän juhannusta Kemissä. Äitini on halunnut istuttaa pihalleen luonnonkasveja toisin kuin omakotiasukkaat yleensä. Hänellä kasvaa penkissä mesimarjaa ja ahomansikka (yläkuvissa) ja paitsi niittykukkia, myös puolukkaa ja mustikkaa, jotka ovat jo raakileella. Juhannusruusu ei vielä kuki, on nupulla.

Helteitä, joita ennustettiin, ei ole ainakaan vielä tullut. Sääskiä sen sijaan on niin paljon, että parempi pysytellä sisätiloissa!

Varhaisia kesämuistoja, mitä minulla olisi? Päinvastoin kuin ”kaikki” muut, minä olen viettänyt lapsuudessani talvet maalla ja kesät kaupungissa. Asuimme suurimman osan lapsuusvuosistani Kemijärven syrjäkylällä, koululla. Kesäksi tulimme lomalle Kemiin, jossa oli kumpikin mummolani. Asuimme monesti mummolan takapihalla teltassa.

Juhannuksista muistan, että menimme koko perhe – meitä oli kolme: isä, äiti ja minä – polkupyörillä Vähämaahan meren rannalle telttailemaan. Autoa meillä ei ollut. Meren rannassa tulisteltiin, tehtiin ruokaa nuotiolla. Perheemme retkeili paljon, joten juhannus oli yksi retki muiden joukossa.

*****

Teneriffalla juhannusaattoa on Puertossa Jardinin rannan nuotioineen ja tapahtumineen vietetty jo eilen. Tänään Puertossa uitetaan vuohet.
Orotavassa taidokkaat kukkamatot on jo tallattu ja kaupungintalon hiekkamaalaukset ovat valmiit, ellei jo poistettu nekin.

Hyvää juhannusta! ???????

3 thoughts on “Kukat

  1. Kiitos juhannuspostauksesta ja hyvää juhannusta.Sinulle !

  2. Hyvää Juhannusta. Saimaalla melkein +28 jo näin aamupäivästä. Rauha, ei kuulu kuin lintujen laulu. Covidin takia talvet Tenerifellä ovat jääneet, mutta olen oppinut nauttimaan Suomen kaikista vuodenajoista. En enää kaipaa Kanarialle. Raukkautta ja rauhaa ???

  3. Ihana kun kirjoitat, oikein mukavaa Juhannusta, täällä Kokkolassa on jo melkein helle, huomisesta alkaen +26

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *