Kukkolankoski

sve

Matkakohteenamme oli eilen Kukkolankoski, sekä Suomen että Ruotsin puolelta katsottuna. Mahtava voima vedellä on ja kosken kohina voimakas. Ystävä oli ihastunut ja vaikuttunut, ei ollut odottanut mitään näin erilaista ja sydämeenkäypää näkevänsä tällä matkalla. Joet yleensäkin tekevät häneen vaikutuksen, koska niitä ei Teneriffalla näe. Junamatkalla Oulun ja Kemin välillä katselimme myös kaikki joet: Oulujoki, Kiiminkijoki, Iijoki, Kuivasjoki, Simojoki ja Kemi-Haaparanta välillä tietysti Kemijoki ja Tornionjoki.

Suomen puolen Kukkolankoskella oli laiturien päässä lippoajia, kuten yleensäkin ja kahvilassa myytävänä savusiika. Ruotsin puolen Kukkolaforsen on taas enemmän turistipaikka Camping-alueineen.

Haaparannalla poikkesimme supermarketissa. Hinnat kruunuissa ihmetyttivät, mutta onneksi euroihin vertaaminen on helppoa ulkomaalaisellekin, kun jakaa kruunuhinnat kymmenellä.

2 thoughts on “Kukkolankoski

  1. Kiitos kivasta blogista Oulusta olen minäkin. Jokia on Iijoen jälkeen Olhavajoki ja seuraava on Kuivajoki, äitini syntämäkotikunta. Olhavajoki on minun musta jokeni??Selailen täällä Suomessa blogiasi (vuosi sitten) kun olen nyt 3 kk ollut Suomessa. Tulin 16 pv lomalle joka näin pitkäksi venähti. Heinäkuussa sitten jos luoja (Korona) suo ja Ayuntamiento sallii, Puertoon takaisin.

  2. Kukkolankoski, ah niin ihana paikka! Aavasaksa näkötorneineen ja luontoreitteineen on myös kokemisen arvoinen. Itikat, niitä riittää, ja tänään tapasin myös ensimmäiset paarmat. Tenerife ja Suomi, molemmissa niin paljon hyvää ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *