Tänään

mer

Tänään käyntikohteitamme olivat kaupunginkirjasto ja Merimiehenkotimuseo (kyllä, kaupungin sivuilla kirjoitetaan yhteen!) Pikisaaressa.

Museossa näimme mielenkiintoisen palan Oulun ja Pikisaaren historiaa. Talo on rakennettu 1730-luvulla ja paitsi että se on Oulun vanhin talo ja säilynyt kaupungin tulipaloista vahingoittumattomana, se on toiminut myös tullitupana Limingan tien suunnassa. Myöhemmin se on siirretty Pikisaareen ja taloon on sisustettu 1800-luvun merimiehen (ja perheen) asunto.

Tämän kaiken ja vähän muutakin opin, kun käänsin ystävälleni kaiken espanjaksi. Museon opas lupasi lähettää eteenpäin aloitteen siitä, että kaupungin nähtävyyksistä pitäisi saada myös espanjankielisiä esitteitä.

Kaupunginkirjastossa oli muutama hylly espanjankielisiä kirjoja. Löytyi myös monia klassikkoteoksia, joita ystäväni on lukenut opiskeluaikoinaan. Hyvä, että niitä on saatavilla Oulussakin. Kirjaston luokittelusysteemi ja eri osastot ja lukusalit ovat samantapaisia kuin Teneriffallakin. – Minä olen tutustunut siellä vain Puerton vanhaan kirjastoon. Sovimmekin, että tutustumme jatkossa myös La Lagunan kirjastoon, joka on ystävän tutuin kirjasto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *