Kuukausi karanteenissa

Tre

Kolmaskymmenes karanteenipäivä

Koronatilanteesta:
Tämän päivän tilaston mukaan kaikilla saarilla yhteensä on ollut 1988 testattua ja sairastunutta, 107 on kuollut ja 673 on kotiutettu sairaalasta. Kuva on Kanarian aamutv:n lähetyksestä. Eniten sairastuneita on Teneriffalla, mutta saarikin on suurin.

Nyt meillä on käynnistynyt tiedotusvälineissä keskustelu siitä, että ulkonaliikkumiskiellon rajoitusten mahdollisessa lieventämisessä ei haluta saarista tulevan COVID19-koelaboratoriota. Ulkonaliikkumiskiellon muutoksia halutaan vasta sitten, kun se on terveysviranomaisten mielestä turvallista ja kaikki tarvittavat testaukset on tehty ja suojavälineitä saatavilla.

Talouden kriisi puhuttaa tietysti myös. Nämä turismista elävät saaret kärsivät pahasti. Kuinkahan tyhjää etelän (Las Americas, Los Cristianos) turistirysissä nyt on, sitä voi vain kuvitella! Hotellit ja baarit kiinni, turistit poissa.

Ulkonaliikkumiskiellon jatkosta päätetään Espanjassa ensi viikolla. Jatkoa todennäköisesti seuraa.

Kotipäiviä siis edelleen, kumppani teki viikottaisen ruokakauppareissun eilen. Minä olen suosiolla kotona, enkä edes halua lähteä mihinkään. Vielä kotonaolo ei edes (paljoa) uuvuta, vaikka tilanne kaikkiaan huolestuttaa kyllä.

One thought on “Kuukausi karanteenissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *