Kuumaa Saharasta

lap

Pari kuvaa on nyt La Pazista, yksi näköalatasanteelta kaupunkiin ja toinen Masarun sisäpihan granaattiomenapuusta. Kaktuskuva on Santa Ursulasta.

Espanjan kehittämiä Covid-rokote on nyt ensimmäisessä kliinisessä tutkimusvaiheessa vapaaehtoisilla koehenkilöillä. Arvioidaan, jos kaikki menee hyvin, että rokote voisi olla käytettävissä ensi vuoden alussa.

Pakolaisia on tullut saarille edelleen, pitkän merimatkan huonokuntoisilla veneillä. Matka on vaarallinen, eikä hukkumisiltakaan ole vältytty. Viime yönä Gran Canarialle on pelastettu taas yksi kolmenkymmenen henkilön ryhmä Afrikasta tulleita pakolaisia noin sadan kilometrin päästä saarelta. Suuri osa heistä on joutunut sairaalahoitoon.

Meille on tulossa viikonloppuna lämpöaalto Saharasta, ennustetaan +35 asteen lämpötiloja Teneriffalle. Manner-Espanjassa kuumuus lähenee +40 astetta ja ehkä ylikin, meillä yleensä niin kuumaa ei onneksi ole ollut.

Päivän refrán: ”Gota a gota, la mar se agota” – ’Pisara pisaralta meri ehtyy’-sanonta merkitsee sitä, että vähä vähältä kaikki päättyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *