Kylmää

turis

Turistikuvia Oulusta: Rotuaarin pallo ja pari kuvaa rannalta. Täällä meri on niin näkymättömissä, ettei sitä mereksi uskoisi, ellei tietäisi. Tuttuja maisemia kuitenkin.

Sää kylmenee taas. Yöllä on ollut muutama aste pakkasta.

Hyvä uutinen Teneriffalta on se, että saari pääsi ”keltaisille valoille”, faasiin 2, sillä tartunnat ovat vähentyneet. Rajoituksia lievennetään niin, että ravintoloiden sisätilojaan saa ottaa käyttöön, sallittu ryhmäkoko on sisällä neljä, terassilla kuusi henkilöä. Muutoin rajoitukset pysyvät ennallaan.

Huono uutinen on se, että eiliset Madridin aluevaalit menivät todella huonosti. Voittaja oli Partido Popularin oikeistolainen populisti Ayuso, joka aluehallituksen muodostamiseksi joutuu tukeutumaan äärioikeiston Voxiin. Ayuso on esimerkiksi vastustanut suuresti koronarajoituksia.

”Oikeiston menestys on tragedia”, sanoo Pablo Iglesias, ja aikoo jättää politiikan. Harmillista ja surullista tämä oikeiston nousu!

2 thoughts on “Kylmää

  1. Pelottava vaalitulos. Millaista politiikkaa Más Madrid ajaa? Oliko kansalle tarjolla muita vasemmistopuolueita mainitun, Podemoksen ja sosialistien lisäksi? Jos oli, niin mitenkähän paljon saivat ääniä? Olisiko radikaalin vasemmiston äänien keskittäminen auttanut?

    No, ehkäpä tavallinen kansa saa maistaa Isabel Díaz Ayuson lääkettä – ja katuu katkerasti valintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *