Lisää banaania

pla

Banaaniviljelyksemme, joka ei ole suurensuuri – 4-5 kasvia uima-altaan takana pihan nurkassa, tuottaa satoa. Toinen uusi kukka on ilmestynyt. Ensimmäinen jo kasvattaa hedelmiä, jotka kasvavat kukan sisälle kerroksittaisten terälehtien väliin.

Papaija sen sijaan on tiputellut kaikki lehtensä, odotellaan, kasvattaako uudet. Tämä yksilö tuotti kuitenkin monta hedelmää aiemmin. Kasvien ”käyttäytyminen” onkin yksi asia, jota täällä saa ihmetellä ja oppia siitä uutta.

Meillä helteet jatkuvat. Koronainsidenssi on nyt 120/100 000. Kolmas rokote on päätetty antaa vain immunosupressoiduille potilaille, niille, joilla on jokin immuniteettia heikentävä sairaus/hoito.

Muutamia rantoja mm. Santa Cruzissa, Güimarissa ja Candelariassa on ollut suljettuna hiilivetyjen (hidrocarburos) esiintymisen takia, kysymyksessä eivät ole olleet koliformiset bakteerit. Hiilivedyt ovat vapautuneet ilmeisesti helteisten säiden takia.

Candelariassa vietetään pienimuotoisesti Virgen del Pino -fiestaa, kuitenkin suuremmasti kuin viime vuonna.

Kampanja perheväkivaltaa vastaan jatkuu. Edelleen on voimassa ”salasana” Mascarilla -19, jolla saa apteekkihenkilökunnan hälyttämään apua uhrille ja perheelle.

Päivän refrán: ”El que en sí confía, yerra cada día”. Sanonta varoittaa luottamasta liikaa itseensäkään, on mahdollista, että erehtyy.

2 thoughts on “Lisää banaania

  1. Onneksi meillä aurinko porottaa aika monta kuukautta vuodessa, säästämme siinä lämmityskustannuksissa. Uima-altaassakin vielä on vesi +28 pelkällä taivaalta tulevalla auringon lämmöllä.
    T. Riitta

  2. Jos nyt tulkitsin oikein, niin Teneriffalla sähkö maksaa 2,5 kertaa Suomen hinnan. Eli jos Suomessa maksan 100 euroa, niin Teneriffalla se maksaa 250 euroa. Kallista, mutta ei ehkä vielä ihan mahdotonta. Mutta kyllä tuntuu pienituloisen kukkarossa. Toivottavasti tiedemiehet keksivät turvallisen ja halvan sähköntuotannon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *