Loppiainen

lop

Loppiainen, Día de Reyes. Tänään syödään tietäjien kunniaksi roscónia, täytettyä ja koristeltua ”pullapyörylää”, jossa on täytteeseen piilotettuna figuuri ja haba-papu. Se, joka saa figuurin (joka voi olla yksi tietäjistä tai muu hahmo) kruunataan mukana olevalla kultaisella pahvikruunulla kuninkaaksi ja se, joka saa haban, joutuu maksamaan pullan.

Meillä kävi niin, että kumppani sai figuurin ja kruunun. Habaa ei vielä löytynyt, sillä pullaa jäi jäljelle ja se on maksettu jo.

Toinen päätapahtuma tänään oli El Niño -arvonta, joka näytettiin Espanjan kanavalla 1. Minä voitin! Tosin vain 20€, mutta voitto mikä voitto. Suuret rahat menivät muualle, taas.

Koronaa tulee uutisten täydeltä. Se alkaa jo ahdistaa.

2 thoughts on “Loppiainen

  1. Olen täysin samaa mieltä rokoteasiasta!
    Riitta

  2. Hauska tuo pullaperinne!
    Sinisilmäisesti odotimme ”käsillä” olevia koronarokotuksia … ja nyt sanotaan, että ehkä vuoden loppuun menee, että saadaan rokote kaikille …! Alkaa pitkäpinnaistenkin mieli apeutua. En ymmärrä miten sinne Israeliin on saatu noin paljon rokotteita. Kyllä Eurooppakin olisi voinut maksaa rokotteista tuplahinnan tai enemmänkin – rahaahan se vain on. Ja nythän tuota rahaa on valtavia summia talouteen pumpattu, joten kyllä sitä olisi voitu rokotteisiinkin laittaa enemmän. Ja miksi noita rokotetehtaita ei saada pystyyn pikavauhtia. Pitää perustaa valtiollisia rokotetehtaita pikavauhtia hinnalla millä hyvänsä: ja lain nojalla rokotereseptit ym. pitää heti kansallistaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *