Mascarillas

mas

Kongressin äänestyksessä kävi niin, että poikkeustilan jatko hyväksyttiin vain kahdeksi viikoksi, kuten aiemminkin. Meillä on nyt poikkeustila voimassa 7.6. saakka. Äänet jakautuivat niin, että 177 edustajaa oli puolesta, 162 vastaan ja tyhjää äänesti 9.

Talouden elvyttämisessä puhuttiin paljon. Kanariansaarten työttömyysprosentti on 27. Turismissa työskentelevien ERTE-korvauksia luvattiin parantaa. ERTE = Expediente de regulación temporal de empleo. Tämä tarkoittaa, että tilapäisesti lomautettujen palkan (tai suurimman osan siitä) maksaa valtio siihen saakka, kunnes työhön voi palata.

Tänään tuli voimaan tiukka maskipakko. Kaikki 6-vuotiaista lähtien velvoitetaan käyttämään maskia kaupoissa, suljetuissa tiloissa ja kadulla, jos ei ole mahdollista pitää kahden metrin väliä muihin ihmisiin. Keuhkosairaat ja eräät muut erityisryhmät on vapautettu maskinkäytöstä – dokumentti vaaditaan.

Sakot maskin käyttämättä jättämisestä ilman hyväksyttävää syytä ovat taas suuret, alkaen 600€.

Ostin jo visiirin, mutta voi olla, että se ei ole hyväksytty. Ainakaan missään ohjeissa tai määräyksissä ei visiiriä mainita. Siispä pitänee yrittää löytää venttiilimaski. On vaikeaa käydä sitä etsimässä: niihin rautakauppoihin, jotka ovat auki, on jonotussysteemi, kahden metrin etäisyyttä muihin noudattaen, kauppaan päästetään vain yksi tai kaksi asiakasta kerrallaan ja koko tuon jonotteluajankin täytyy olla maski kasvoilla.
En silti vastusta suojautumissääntöjä, vaan ymmärrän syyn.

2 thoughts on “Mascarillas

  1. Tarkistan sen, se voi ollakin koko maan työttömyysprosentin keskiarvo.
    T. Riitta

    P.S. Löysin El Día -lehden artikkelista 5.5.2020 tiedon, että joka kolmas työikäinen kanario on joko työttömänä (työttömyyskorvauksella) tai ERTE-menettelyssä.

  2. Tuo työttömyysprosentti 27 tuntuu yllättävän pieneltä. Olin ajatellut, että saarten ihmisistä paljon isompi osa on mukana turismiteollisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *