Matka

ma

Matka Tenerffalle Madridin kautta meni hyvin, vain pari pientä epämiellyttävää juttua sattui. Ensinnäkin, ennen Madridia, ensimmäisellä lennolla tänään oli paha turbulenssi, onneksi vain muutamia pitkiä minuutteja. Kone hyppeli ja vaappui, ihmiset kiljuivat. Pelotti. Googlailin sitten maahan päästyämme ilmakuoppajuttuja, eikä se taida kovin vaarallista kuitenkaan olla, jos lentäjät osaavat asiansa.

Madrid – Tenerife Norte -väli sujui mukavasti ja ”virallinen” kuljetus, jota nyt ensimmäistä kertaa kokeilin, Suntransfer, toimi hyvin. Pikkubussi toi minut Puerton kotiovelle, muita matkustajia ei ollut. Hinta oli mielestäni edullinen taksiksi, 36€. Titsat eivät pohjoisen kentällä enää myöhään käy ja kone oli lähes tunnin myöhässä. – Syynä olivat ongelmat matkalaukkujen kanssa. Ruumaan oli päätynyt laukkuja, joiden omistajat eivät olleet koneessa. Nykypäivinä moiset laukut on syytä poistaa, se on ymmärrettävää.

No, sitten Puerton pikkukodin alaovi aukesi avaimella hyvin. Siinä oli alkukesästä ongelmia. Olin jo varalta ilmoittanut tulostani ystäville naapurissa, mutta onneksi heitä ei tarvinnut vaivata oven aukaisuun keskellä yötä.

Mutta kotona: kaksi isoa ja vikkelää torakkaa juoksenteli tiskipöydällä. Olivatkohan ne tulleet käyttämättöminä olleista viemäreistä? Otin taisteluaseeksi ensimmäiset aineet, jotka käteen sattuivat: limpiacristales (ikkunanpesuiaine) ja valkoviinietikka. Torakkamyrkkyä en ehtinyt etsiä. Heittivät henkensä näilläkin.

Nyt kun saisi unen! Ihanaa olla taas Teneriffalla!

One thought on “Matka

  1. Sieltä viemäristähän ne veijarit todennäköisesti olivat tulleet.

    Jotkut peittävät viemärireiät, jotta torakat eivät pääse niistä. Se ei kuitenkaan ole hyvä idea … jos tulee vesivuoto, niin mihin vedet silloin menevät.

    Hyvä, että veijarit heittivät veivinsä luomummilla aineilla. Taitavat olla ne torakkamyrkyt melkoisia myrkkyjä ihmisellekin.

    Toivottavasti uni maistui.

    Toki olemme positiivisessa mielessä kateellisia. Mutta kehuttakoon kuitenkin sitä, että meillä Hesassakin on nyt hieno kesäpäivä – ei tosin aivan yhtä lämmin kuin sinulla Puertossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *