Matkavalmisteluja

nube

Mikä ihana vaaleanpunainen (kuvassa enemmän oranssi) aamupilvi taas! Appelsiinit ovat kypsymässä, kuten yleensä loppusyksystä.

Minulla on meneillään matkallelähtövalmistelut. Huomenna aloitan matkan Suomeen, useammalla pompulla, se on miellyttävämpää. Matkustan taas vain käsipakaasilla, mutta nykyään Finnair ei salli kuin 8 kg sen painoksi. Pakollinen elektroniikka: IPad, sähköhammasharja, puhelin ja laturit vievät suuren osan sallitusta painosta. Suomeen pitää ottaa jo lämpimiä vaatteita, mutta niihin ei voi vielä täällä helteessä pukeutua. Ensimmäinen pomppu on Malagassa. Sielläkin on vielä kuuma.
Siis metodi on: pakkaa, punnitse, pura, pakkaa uudestaan! Pikkutuliaiset lapsenlapselle täytyy tietysti mahtua mukaan.

Eilen on satanut rankasti Santa Cruzissa, tiet ovat tulvineet ja katuihin on tullut vaurioita. Meillä on terveydenhuoltokäynti tänään Santassa, toivottavasti kadut ovat jo kunnossa.

Uutisissa on muutaman päivän puhuttu La Palman tulivuorenpurkauksen vaurioiden korjauksesta. Kotinsa menettäneet ovat järjestäneet mielenosoituksia, koska uusia asuntoja ja luvattuja korvauksia ei ole vielä saatu. Viranomaiset kertovat, että 139 asuntoa on jo luovutettu, mutta tuhoutuneita asuntoja on huomattavasti enemmän, joten moni on vielä tilapäisasunnossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *