Mietteitä

ou

Täällä, Valkean kupeessa, majoituspaikassa, mietin eilisen lämpimän päivän tapahtumia.

Menimme en transporte publico, siis linja-autolla tai vanhaksi ouluksi onnikalla Metsokankaalle. Näimme paljon vihreää, puistoja ja metsiköistä ja uusia sekä vanhoja asuinalueita,

Mitä kanarioystävä tuumi? Häntä ihmetytti todella paljon se, että Suomessa lapset saavat liikkua yksinään tai kavereiden kanssa niin vapaasti. – Eikö se ole vaarallista?
Espanjassa ja Kanarialla lapset ovat aina vanhempien tai koulun valvonnassa ja heitä saatellaan mm. kouluun isoksi saakka. Lieneeköhän frankolaisuuden peruja tämä vartiointi?

Toinen, pienempi ihmetyksen kohde oli se, että täällä sekä lapsi vaunuissa/kärryissä pääsee linja-autossa saattajan kanssa ilmaiseksi, kun taas Teneriffalla aikuinen maksaa, lapsi kärryissä pääsee maksutta.

Keskustelimme myös terveydenhoidosta. Espanja ja ainakin Teneriffa voittaa 10 – 0 julkisen terveydenhuollon maksuttomuudella. Eikä hoidon laadussakaan liene siellä moittimista. Suomessa on maksettava sekä terveyskeskuskäynneistä (ainakin kolmesta ensimmäisestä/vuosi, tämä Oulussa) ja jokaisesta sairaalapäivästä. Myös lääkkeet ovat edullisempia Teneriffalla.

P.S. Kemissä täytyy maksaa jokaisesta tk-käynnistä.

2 thoughts on “Mietteitä

  1. Hei!
    Enpä tiennyt, että Helsinki ei peri terveyskeskusmaksua.
    Teneriffalla pääsee nopeasti terveyskeskuslääkärille. Turististatuksella pääsee eurooppalaisella kortilla usein jo samana päivänä vastaanotolle ja me residentit, kun varaamme omalle lääkärille ajan netissä, saamme sen monesti seuraavalle päivälle tai samalle viikolle. Erikoislääkärille jonotetaan Teneriffallakin.
    Riitta

  2. Helsinki ei peri terveyskeskusmaksua … tämä on viisasta, koska sairauden paheneminen on yhteiskunnalle valtavan kallista. Ilmainen terveyskeskus on todellisuudessa säästöä yhteiskunnalle. Lääkärin puheille pääsy on sitten jo paljon vaikeampaa … Itseäni pelottaa sairastua, kun ei tiedä saako hyvää hoitoa. Onkohan pelkoni liioiteltua … ei ainakaan kokonaan. Miten Teneriffalla mahtaa päästä lääkärin vastaanotolle … kuinka nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *